E. Macronas apie homoseksualų padėtį Čečėnijoje: reguliariai stebėsime situaciją

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) ir Rusijos vadovas Vladimiras Putinas pirmadienį per derybas Versalyje susitarė reguliariai aptarti su persekiojimu susiduriančių homoseksualių asmenų padėtį Čečėnijoje.

„Kalbėjomės apie LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir translyčių žmonių) bendruomenę Čečėnijoje bei apie Rusijos ne pelno organizacijas. Labai aiškiai pasakiau prezidentui V. Putinui, ko šiuo klausimu tikisi Prancūzija. Susitarėme, kad drauge reguliariai stebėsime šią situaciją“, – sakė E. Macronas per spaudos konferenciją, surengtą po Versalyje vykusių derybų su Rusijos lyderiu.

Pasak Prancūzijos lyderio, V. Putinas jam nurodė „keletą kartų ėmęsis priemonių dėl LGBT bendruomenės Čečėnijoje, kad išsiaiškintų visą tiesą apie tai, kas vyksta, ir kartu su vietos valdžia sureguliuotų šią delikačią situaciją“.

„Tai atitinka mūsų vertybes“, – sakė E. Macronas.

Jis nurodė priminęs V. Putinui, kad Prancūzijai yra svarbios kelios temos, susijusios su pilietine visuomene.

Susitarėme, kad drauge reguliariai stebėsime šią situaciją.

„Priminiau, kad Prancūzijai svarbu, jog būtų paisoma visų mažumų, visų žmonių, visos pilietinės visuomenės teisių“, – sakė E.Macronas.

Priversti bėgti

Kovo mėnesį Rusijos opozicijos laikraštis „Novaja gazeta“ pranešė apie Čečėnijos valdžios vykdomą gėjų persekiojimą, jų kankinimus ir žudymus šiame konservatyviame regione, kuriame homoseksualumas yra tabu ir už jį gali būti baudžiama artimųjų nužudymu.

Grupė čečėnų, radusių prieglobstį netoli Maskvos, vėliau žiniasklaidai patvirtino, kad buvo priversti bėgti iš namų baimindamiesi dėl savo gyvybių.

Tačiau V. Putinui ištikimas Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas kategoriškai neigia kaltinimus apie valdžios vykdomą susidorojimą.

V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas iš pradžių bandė nesureikšminti „Novaja gazeta“ pranešimo, sakydamas, kad informacija nebuvo „patvirtinta“. Vis tik kurį laiką delsę Rusijos tyrėjai pranešė pradėję tyrimą dėl pranešimų apie įtariamus homoseksualų teisių pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MACRONUI

MACRONUI portretas
SUSIRINK VISUS PEDERASTUS IR ĮKURDINK SAVO PRANCUZUJIJE,KAIP MERKEL ČIURKAS.

senjora

senjora portretas
Tai ka, nejaugi Makronas toks naivolis, kad nezino musulmonu grieztu istatymu , o prie ko cia Putinas - nejaugi jis reikalaus is Kadyrovo keisti musulmonu tradicijas ir tikejima ? Kazkas keista....

kodel?

kodel? portretas
Marozisku vatnyku reikalai tai niekam nerupi.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių