Dvi savaites dirbęs Estijos žemės ūkio ministras – atsistatydina

  • Teksto dydis:

Estijos žemės ūkio ministras Martinas Repinskis antradienį premjerui Juri Ratas (Jūriui Ratui) įteikė atsistatydinimo pareiškimą, praėjus mažiau nei dviem savaitėms nuo naujos vyriausybės darbo pradžios, žiniasklaidai paskelbus apie jo įtariamą sukčiavimą, susijusį su jo ankstesniu verslu.

„Priėmiau sprendimą atsistatydinti iš kaimo reikalų ministro posto, kad (Centro) partija ir premjeras nebebūtų kritikos taikiklyje. Suprantama, kad mano ūkinėje veikloje ir ankstesniame gyvenime liko neužbaigtų reikalų – būtina juos užbaigti“, – sakoma M.Repinskio pareiškime visuomenei.

Ministras nurodė, kad grįš dirbti į parlamentą ir stengsis sutvarkyti su savo asmeniniu verslu susijusius reikalus.

Lapkričio 23 dieną, kai buvo prisaikdinta naujoji vyriausybė, savaitraštis „Eesti Ekspress“ paskelbė, kad M.Repinskis galėjo pardavinėti Nyderlanduose pagamintą ožkų sūrį kaip savo gaminį jam priklausančioje žemės ūkio produktų parduotuvėje „Farm Store“. Straipsnyje taip pat buvo cituojami M.Repinskio ūkio darbininkai, kurie skundėsi, kad darbdavys atsisakydavo mokėti tinkamus atlyginimus, ir kaltino jį kitais nusižengimais.

Kitą dieną po šio straipsnio ministras pirmininkas J.Ratas pareiškė, kad M.Repinskis privalo greitai numalšinti kilusį skandalą ir atsakyti į iškilusius klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių