Dūmos atstovas apie lietuvių ir ukrainiečių sprendimą vadina beprasmiu demaršu

  • Teksto dydis:

Rusijos Dūmos atstovas pareiškė, kad Lietuvos ir Ukrainos parlamentarų sprendimas nevykti į Tarparlamentinės Sąjungos Asamblėją Rusijos mieste Sankt Peterburge yra visiškai beprasmis demaršas.

„Tai visiškai beprasmis demaršas“, – Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Dūmos Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Leonidas Sluckis.

Anot jo, renginyje dalyvaus daugiau kaip 170 šalių narių atstovai. Dauguma jų nepritaria tokiai Lietuvos ir Ukrainos pozicijai, teigė L. Sluckis.

„Belieka apgailestauti, kad Vilniaus ir Kijevo atstovai vengia dalyvauti seniausios tarpparlamentinės organizacijos posėdyje dėl akivaizdžiai išgalvotų priežasčių. Tai nekonstruktyvu. Tačiau galiu garantuoti, kad tai neturės įtakos Peterburgo asamblėjos rezultatams“, – pabrėžė Dūmos komiteto pirmininkas.

Praėjusią savaitę BNS pranešė, kad Lietuvos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nutarė nevažiuoti į Tarparlamentinės Sąjungos Asamblėją Sankt Peterburge dėl Rusijos elgesio Ukrainos atžvilgiu.

„Seimo pirmininko nuomone, Asamblėja organizuojama valstybėje, kuri vykdo agresiją prieš Ukrainos valstybę, aneksuodama dalį jos teritorijos pažeidžia pagrindinius tarptautinės teisės principus ir tokiais veiksmais kelia grėsmę kitoms šalims, globaliai taikai“, – V. Pranckiečio sprendimo motyvus BNS paaiškino Seimo pirmininko atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.

Šią Asamblėją nutarė boikotuoti ir Ukrainos parlamentarai.

1889 metais įkurta Tarpparlamentinė Sąjunga – nepriklausomų valstybių parlamentų organizacija, kurios viena pagrindinių veiklos krypčių yra tarptautinės taikos ir saugumo skatinimas, atstovaujamosios demokratijos gynimas ir rėmimas, ekonominė bei socialinė plėtra ir aplinkos apsauga, žmogaus teisės ir tarptautinė humanitarinė teisė bei kita.

Šiuo metu Sąjungos nariais yra 159 šalių parlamentai, o 9 regioninės parlamentinės asociacijos yra asocijuotos narės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Prasisikietis surengs savo asambleja, per ZAPAD pratybas. :) Jau matyt visus pasikviete.

Ir ko gi ten vykti?-

Ir ko gi ten vykti?- portretas
kacapai tai gina demokratija, žmogaus teises, rūpinasi gamtos apsauga ir tarptautine humanitarine teise, kad net okupuoja svetimu šalių žemes, apginkluoja niekšus, vykdo kartu su jais nusikaltimus žmonijai. Ir visa tai smarkiai įsibėgėjo , kai į valdžia įlindo fašistas putinas. Kacapai- suskiai ir tiek.( cia neturiu omeny tikru, dar turinčiu sąžine rusu).

Gana lot

Gana lot portretas
Marš į būdą Stalino anūkai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių