Dubline viešinčius Britanijos princą Harry ir jo žmoną Meghan pasitiko minios gerbėjų

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos princą Harry (Harį) ir jo sutuoktinę, buvusią amerikiečių aktorę Meghan Markle (Megan Markl), trečiadienį per pirmą viešnagę užsienyje – Dubline –  pasitiko šimtai geranoriškai nusiteikusių žmonių.

Airijos sostinės Švč. Trejybės koledže susibūrę studentai ir turistai džiaugsmingai sveikino karališkosios šeimos porą, pirmą kartą po savo vestuvių išsiruošusią į oficialią užsienio kelionę. 

Nenuostabu, kad artėjant vėliau trečiadienį įvyksiančioms Anglijos ir Kroatijos futbolo rinktinių varžyboms, viena populiariausių šios dienos temų buvo futbolas. 

„Ar jūs visi sirgsite už Angliją?“ – kreipdamasis į minią paklausė Harry ir nuėjo, toliau kalbėdamasis šia tema  su universiteto studentais.

Kiek anksčiau Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė susitiko su Airijos prezidentu Michaelu D. Higginsu (Maiklu D. Higinsu) jo oficialiojoje rezidencijoje.

Žurnalisto paklaustas, ar „futbolas sugrįš namo“ Anglijos komandai laimėjus pasaulio futbolo čempionatą, Harry šypsodamasis atsakė: „Neabejotinai“. Šis jo atsakymas sukėlė aplinkinių juoką.

Princas Harry su žmona taip pat apsilankė Krouk parko (Croke Park) stadione - gėlų sporto citadelėje, kur 1920 metais britų kariai per Kruvinojo sekmadienio žudynes nušovė 14 civilių.

Antradienį Harry sakė, kad tikisi pasinaudoti galimybe apmąstyti Didžiosios Britanijos ir Airijos istorijos istorijos "sudėtingus tarpsnius".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių