Du trečdaliai rusų įsitikinę, kad jų šalis turi priešų

  • Teksto dydis:

Rusijos gyventojų manančių, kad jų šalis turi priešų, skaičius per pastaruosius trejus metus sumažėjo nuo 80 proc. iki 66 proc., trečiadienį paskelbė Jurijaus Levados analitinis centras.

Apklaustieji kaip Rusijos priešus įvardijo JAV (68 proc.), Ukrainą (29 proc.), Europos Sąjungą (14 proc.), buvusios sovietines respublikas (10 proc.) ir Lenkiją (8 proc.), sakė „Levada“.

Pasak tyrėjų, 21 proc. apklausoje dalyvavusių rusų mano, kad jų šalis jokių priešų neturi. 2015 metais tokių respondentų buvo 10 procentų.

Dar 13 proc. apklaustųjų šiuo klausimu buvo neapsisprendę.

2017 metų gruodžio 1–5 dienomis apklausta 1 600 respondentų iš 137 miestų ir gyvenviečių 48 regionuose.

Respondentų nuomone, Rusija turi daugiau priežasčių nerimauti negu NATO šalys (57 proc. prieš 41 proc.). Kiti atsakė, kad nei Rusijai (30 proc.), nei NATO šalims (49 proc.) nėra ko baimintis.


Šiame straipsnyje: Rusijarusaipriešai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Žurnaliugos primištagalviai! Ten kitas espektas kitaip problėmos sprendžos, greitai mūsų žurnaliugos per subine spres problemas bus toks vakarų supratas

o

o portretas
kas musu priesai ? juk ne tautybe juos daro o tos salies valdantieji niekseliai kaip ir kaikuriu saliu fanatikai kuriems demokratija ju akimis tai klusnumas jiems ne daugiau o kas uz /sienos/ tai kitas priesiskas pasaulis.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių