D.Tuskas: Lenkija gali išsiversti be rusiškų dujų

Lenkija išsiverstų negaudama gamtinių dujų iš Rusijos, pereidama prie kitų tiekimo šaltinių ir gerindama infrastruktūrą, trečiadienį pareiškė premjeras Donaldas Tuskas.

Lenkija išsiverstų negaudama gamtinių dujų iš Rusijos, pereidama prie kitų tiekimo šaltinių ir gerindama infrastruktūrą, trečiadienį pareiškė premjeras Donaldas Tuskas.

„Dabar turimos dujų atsargos ir faktas, kad žiema baigiasi, leidžia mums sakyti, kad Lenkija nebėra pažeidžiama mūsų rytinės kaimynės dujų sankcijų“, – D.Tuskas sakė parlamentui.

38 mln., gyventojų turinti šalis šiuo metu kasmet importuoja iš Rusijos apie 10,5 mlrd. kubinių metrų dujų, kurios sudaro apie du trečdalius Lenkijoje suvartojamo kiekio.

Nuo ateinančio mėnesio Lenkijos importas „iš alternatyvių šaltinių Vakaruose“ pasieks 5,5 mlrd. kubinių metrų, pastačius naują vamzdynų jungtį prie sienos su Vokietija, sakė D.Tuskas.

Kitos jungtys su Vokietijos ir Čekijos tinklais, taip pat šalies infrastruktūros plėtra, įskaitant planuojamą didelės pumpavimo stoties Lenkijos centrinėje dalyje esančiame Vloclaveko mieste atidarymą 2015 metų sausį, leis dujų srautą iš Vakarų šalių padidinti iki 10,5 mlrd. kubinių metrų, aiškino premjeras.

Maskva dažnai kaltinama naudojanti dujų eksportą kaip diplomatinį ginklą, darydama įtaka buvusiose sovietinio bloko šalyse, priklausomose nuo Rusijos tiekiamų dujų, tačiau dabar jos svarsto užmegzti glaudesnius ryšius su Vakarų šalimis.

Lenkija daug investuoja į skalūnų dujų gavybą. Kaip nurodo Lenkijos nacionalinis geologijos institutas, iš tų telkinių šalis galėtų išgauti apie 2 mlrd. kubinių metrų dujų per metus.

Lenkija taip pat baigia statyti suskystintų dujų terminalą Baltijos pajūryje.


Šiame straipsnyje: LenkijaTuskasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

chi

chi portretas
Senai reikia pereiti prie kitu saltiniu. Su maskva civilizuotos prekybos niekada nebuvo ir nebus. Visur jiems vaidenasi priesai, o patys tik ir iesko silpnesniu vietu ir tuoj pat puola. Nepatikimi jie!

visiems išprotėjusiems

visiems išprotėjusiems portretas
dėl rusiškų dujų. ar tos dujos pasibaigs nusibaigus putinui? Neliks putino, bet dujos išliks, turėtų ir kito ruskių caro (jei toks bus) pasikeisti požiūris, mąstymas ir pan. Juk visoms pusėms gerai - ir kas perka, ir kas parduoda. Bet po tokio šizofreniko gali ateiti dar didesnis šizikas, nes jų rusijoje netrūksta. Tuomet visi su ta nuprotėjusia rusija kalbės kitais argumentais.

manau

manau portretas
zmogus pradejo mastyti, seip galima investuoti i alternatyvas, uzkniso tas ruskiu gazas, reikia savu resursu ieskoti, ne akmens amzzius, plius is valstybiu ruskiai eksportuojami musu pinigai, jei mazinsim priklausomybe nuo ruskiu galiausiai tie nudves badu, nes nieko nesugeba pasigaminti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių