D.Trumpas ketvirtadienį apsilankys prie sienos su Meksika

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šią savaitę apsilankys prie sienos su Meksika, pirmadienį pranešė jo atstovė.

Šis valstybės vadovo vizitas tikriausiai bus naujas mėginimas spausti Kongresą derybose dėl jo trokštamos pastatyti sienos pasienyje su Meksika. Šis ginčas nulėmė praeitą mėnesį prasidėjusį dalinį federalinių institucijų uždarymą.

Prezidentas „ketvirtadienį vyks prie Pietų sienos susitikti su esančiais nacionalinio saugumo ir humanitarinės krizės priešakyje“, sakoma atstovės Sarah Sanders (Saros Sanders) pranešime.

Kol kas neturima informacijos, kurį sienos ruožą ketina aplankyti D. Trumpas.

Apie šį vizitą buvo paskelbta Baltiesiems rūmams ir demokratams, perėmusiems kontrolę Atstovų Rūmuose, atsisakant padaryti reikšmingų nuolaidų tęsiantis ginčui, tapusiame vienu didžiausių politinių iššūkių per D. Trumpo neramų prezidentavimą.

D. Trumpas reikalauja daugiau kaip 5 mlrd. dolerių pastatyti „sienai“, turinčiai užkirsti kelią neteisėtiems migrantams. Demokratai šį projektą laiko vien politiniu triuku ir jį atmeta.

Prezidentas savo ruožtu atsisakė patvirtinti platesnį federalinių asignacijų paketą, todėl dalis vyriausybės institucijų liko be finansavimo, o šimtams tūkstančių darbuotojų atlyginimai vėluos arba jie buvo priversti išeiti neapmokamų atostogų.

Ši priešprieša išsivystė iš debatų, kaip geriau pažaboti neteisėtą imigraciją ir peraugo į galios žaidimus tarp prezidento ir Demokratų partijos, po pergalės per lapkritį vykusius kadencijos vidurio rinkimus užsitikrinusios kontrolę žemuosiuose Kongreso rūmuose.


Šiame straipsnyje: Donaldas TrumpasJAVMeksika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kinijos komunistai daro tai, ko nori, kai prekiauja su Vakarais: pavogia išradimus, verčia atskleisti verslo paslaptis, norint užsiimti verslu Kinijoje, naudojasi valstybės lėšomis Kinijos verslui remti ir kinų verslo konkurentams Vakaruose naikinti, išsaugo aukštus muitus daugeliui prekių iš Vakarų. Kodėl Europa tyli? "Trečdalis Europos įmonių pelno yra iš Kinijos." Štai kodėl Europa sėdi susitraukusi ir leidžia JAV prezidentui D. Trumpui sunkiai dirbti, įvedant tvarką Kinijoje. Ar tai yra verta Europai? Žmonės Europoje mato, kas gauna naudos iš Kinijos verslo, o kas kovoja už teisingumą. Anksčiau ar vėliau nešvarūs pinigai iš Kinijos atsirūgs politiškai Europos elitui. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

kauniete

kauniete portretas
labai gaila ;demokratai "sueeeees" baltaji prezidenta;kaip matosi 50% amerikieciu[be tapatybes ir be tautybes..] patenkinti nieko neveikianciais[tik krizenanciais ] vadovais,. dabar jie grauzia ji is visu pusiu...

Cha

Cha portretas
Šaunuolis Trampas, tęsi pažadus. Mažiau kariaus —daugiau dirbs.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių