Drąsuolis V.Putinas nebijo ir leopardų

 Rusijos premjeras Vladimiras Putinas pirmadienį asmeniškai paleido Irano padovanotą reto porūšio leopardą į jam skirtą aptvarą, dar kartą demonstruodamas, jog nesibaimina laukinių plėšrūnų, parodė televizija.

V.Putinas, kurį Rusijos valstybinė televizija praeitą savaitę rodė Arktyje užsegantį antkaklį su radijo siųstuvu vienam baltajam lokiui, šį kartą atidarė Persijos leopardo (Panthera pardus saxicolor) narvo duris ir išleido žvėrį į erdvų aptvarą.

Ta plėšrūnė yra viena iš dviejų patelių, kurias Iranas atsiuntė mainais į du Amūro tigrus, o šis žingsnis tapo išties neįprastos gyvūnų diplomatijos pavyzdžiu.

Rusija tikisi, kad tos dvi leopardų patelės susiporuos su dviem iš Turkmėnijos anksčiau gautais patinais ir padės atkurti šio labai reto porūšio populiaciją Šiaurės Kaukazo regione.

Tame televizijos reportaže taip pat buvo rodoma, kaip V.Putinas, dėvintis tamsius akinius nuo saulės, vairuoja visureigį, važiuodamas į draustinį, esantį netoli pietinio Rusijos miesto Sočio, kuriame 2014 m. vyks žiemos olimpinės žaidynės.

"Nebijok, pasivaikščiok", - premjeras sakė atidarymas leopardo narvo duris. Neilgai delsusi patelė išlindo ir pasveikino savo naujuosius namus nuožmiu riaumojimu.

V.Putinas įdėmiai stebėjo naująjį gyventoją, nors atrodė, kad žvėris juo domisi kur kas mažiau.

"Ji nusisuko ir nupėdino", - šyptelėjo Rusijos lyderis.

"Einam iš čia, netrukdykime jai", - jis paragino savo padėjėjus ir atsisveikindamas pasiuntė leopardui oro bučinį.

Televizija pranešė, kad antroji leopardo patelė susirgo ir kad V.Putinas ją taip pat aplankė karantine.

Rusijos premjeras pernai ne kartą pozavo televizijai ir fotografams gamtoje ir su laukiniais gyvūnais. Pasak apžvalgininkų, taip elgdamasis V.Putinas siekia pagerinti savo įvaizdį prieš galimą jo dalyvavimą 2012 m. vyksiančiuose prezidento rinkimuose.


Šiame straipsnyje: Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių