Diktatoriaus sveikata kaitina Vakarų vaizduotę

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-ilo sveikata pastarosiomis dienomis atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre. Įvairūs šaltiniai pateikia skirtingą informaciją, kokios būklės šiuo metu yra diktatorius.

Spėliojimų dėl Kim Jong-ilo sveikatos padaugėjo, kai antradienį jis nepasirodė dideliame parade, skirtame Šiaurės Korėjos įkūrimo 60-osioms metinėms.

Vakar Pietų Korėjos naujienų agentūros pranešė, kad Kim Jong-ilas patyrė insultą, bet pasveiks. Uždarame posėdyje su šalies politikais dalyvavę Pietų Korėjos žvalgybos agentūros pareigūnai informavo šalies politikus, kad totalitarinės valstybės lyderis kol kas negali pasirodyti viešumoje, tačiau yra pasirengęs toliau valdyti valstybę.

Šią informaciją žiniasklaidai nutekino vienas minėtame posėdyje dalyvavęs politikas.
Kitas Pietų Korėjos pareigūnas, kurio pavardė neskelbiama, Japonijos naujienų agentūrai sakė, kad politikui po nedidelio insulto atlikta operacija, tačiau pavojaus jo gyvybei nėra.

Oficialusis Pchenjanas kategoriškai neigia pranešimus apie šalies lyderio ligą. Vakar Šiaurės Korėjos ambasadorius Song Il-ho pareiškė, kad pranešimai apie jų lyderio ligą yra beverčiai. Pasak diplomato, ši informacija yra gryniausias Vakarų sąmokslas.

<<Daugiau apie Šiaurės Korėjos lyderio sveikatą skaitykite rytoj dienraštyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių