Didžiosios Britanijos princas Williamas atvyko į Izraelį

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas) pirmadienį atvyko į Izraelį. Jis yra pirmasis iš britų karališkosios šeimos narių, besilankantis šioje šalyje su oficialiu vizitu.

Jo viešnagė nutraukė nesikišimo politiką, kurios daug metų laikėsi britai viename jautriausių pasaulio regionų. Šis vizitas laikomas galimybe 36-erių Williamui, kuris yra antras asmuo eilėje į britų sostą, užmegzti ryšių tarptautinėje arenoje.

Kensingtono rūmai pabrėžia, kad vizitas yra nepolitinis ir kad pagrindinis dėmesys per jį bus skiriamas technologijoms bei bendriems Izraelio ir arabų projektams.  Vis dėlto Kembridžo kunigaikštis susitiks su Izraelio ir palestiniečių lyderiais ir aplankys istorines vietas šimtmetį trunkančio konflikto centre atsidūrusioje Jeruzalėje.

Į Izraelį princas atvyko iš Jordanijos, nuo kurios pradėjo savo penkių dienų kelionę po Artimuosius Rytus. Jis apsistos Jeruzalėje, lankysis Tel Avive ir Vakarų Kranto mieste Ramaloje.

Princas Williamas susitiks tiek su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahu), tiek su palestiniečių lyderiu Mahmudu Abbasu (Mahmudu Abasu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių