Didžiosios Britanijos karalienė po ligos išvyko kalėdinių atostogų

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) ir jos sutuoktinis pagaliau išvyko kalėdinių atostogų, nors stiprus persišaldymas buvo juos sulaikęs Londone, ketvirtadienį pranešė Bakingamo rūmai.

90 metų monarchė ir 95 metų princas Philipas (Filipas) buvo priversti atidėti savo kelionę, nes trečiadienį jautėsi per daug blogai, kad galėtų keliauti traukiniu.

Karališkoji šeima tradiciškai Kalėdas praleidžia Sandringame – karalienės privačiame dvare Norfolke, rytinėje Anglijoje.

Pirmąją Kalėdų dieną ji paprastai lankosi Sandringamo bažnyčioje, kurioje visuomenė turi retą progą iš arčiau pamatyti net kelis karališkosios šeimos narius ar persimesti su jais keliais žodžiais.

Karalienės tradicinis kalėdinis sveikinimas Sandraugos šalių gyventojams būna įrašomas dažnai net kelios savaitės iki švenčių.

2011 metų Kalėdas princui Philipui teko praleisti ligoninėje, kurioje jam buvo atlikta širdies operacija po negalavimo, ištikusio Sandringamo dvare.

Antradienį Bakingamo rūmai pranešė, kad karalienė perduoda savo 25 organizacijų globėjos pareigas jaunesniems karališkosios šeimos nariams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių