Didžiojoje Britanijoje mažėja alkoholio suvartojimas

Praėjusiais metais Jungtinėje Karalystėje metinis alkoholio suvartojimo lygis sumažėjo daugiausiai nuo 1948 metų, rodo Britanijos alaus ir aludžių asociacijos (BBPA) duomenys, kuriais remiasi BBC naujienų tarnyba.

Pernai Britanijoje alkoholio išgerta 6 proc. mažiau nei 2008-aisiais. Šis rodiklis mažėjo jau ketvirtus metus iš praėjusių penkerių. BBPA skelbia, kad dabar britai suvartoja 13 proc. mažiau alkoholio nei 2004 metais. Šis rodiklis yra mažesnis už Europos Sąjungos šalių vidurkį.

Didžiosios Britanijos mokesčių ir muitinės tarnybos turimi duomenys, gauti iš šalies alkoholinių gėrimų gamintojų ir importuotojų, rodo, jog praėjusiais metais alkoholinių gėrimų pardavimas sumažėjo visur – aludėse, baruose, restoranuose ir parduotuvėse. Spėjama, kad taip nutiko daugiausia dėl krizės: žmonės sumažino išlaidas ir pakeitė alkoholio vartojimo įpročius.

BBPA taip pat praneša, kad Britanijoje ir toliau populiariausiu alkoholiniu gėrimu išlieka alus, kuriam tenka 60 proc. visų pardavimų. Antroje vietoje yra vynas su 17 proc.

Verta paminėti, kad brangiausiai už alų moka Londono gyventojai ir svečiai. Čia alaus pinta kainuoja 35 proc. daugiau nei Anglijos šiaurės rytuose.


Šiame straipsnyje: Britanijaalkoholis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių