Didžioji Britanija po „Brexit“ nekarpys mokesčių

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija po "Brexit" nekarpys mokesčių ir nešvelnins taisyklių, kad įgytų pranašumą prieš savo Europos konkurentus, pareiškė iždo kancleris Philipas Hammondas (Filipas Hamondas), anksčiau grasinęs imtis būtent tokių priemonių.

Pasak iždo kanclerio, Didžiajai Britanijai pasitraukus iš Europos Sąjungos (ES), šalies ekonominis, socialinis ir kultūrinis modelis tebebus "aiškiai europietiškas".

Iš jo pastabų prancūzų laikraščiui "Le Monde", regis, atrodo, kad Didžioji Britanija nemažins pelno mokesčio, kad pritrauktų daugiau tarptautinių korporacijų.

Tačiau dar sausio mėnesį iždo kancleris kalbėjo apie tai, kad Didžioji Britanija galėtų tapti į Singapūrą panašia palankių mokesčių šalimi, jeigu kitos ES šalys jai blokuotų prieigą prie bendrosios Europos rinkos.

"Dažnai girdžiu pasisakymus apie tai, kad Didžioji Britanija svarsto galimybę nesąžiningai konkuruoti taisyklėmis ir mokesčiais", - pareiškė jis "Le Monde".

"Tai nėra mūsų ateities planas ar vizija. Vertinant mokesčių sumą, kurią mes surenkame kaip BVP procentinę dalį, esame ten, kur norime būti. Nenorime to keisti, net ir po to, kai pasitrauksime iš ES", - pareiškė Ph. Hammondas.

Sausį vokiečių savaitraščiui "Welt am Sonntag" jis sakė tikįs, kad Didžiajai Britanijai pavyks išsiderėti gerą prekybos susitarimą su ES. Tačiau jis taip pat pažymėjo, kad priešingu atveju "galite būti tikri, jog mes darysime viską, ką turime padaryti".

Iždo kancleris "Le Monde" taip pat pareiškė, jog Didžioji Britanija norėtų, kad darbuotojai iš ES Didžiojoje Britanijoje dirbtų ir šeiminį gyvenimą gyventų ir po "Brexit". Taip pat tikimasi, kad toliau gyventi ES bus leista ir Didžiosios Britanijos piliečiams.


Šiame straipsnyje: Didžioji BritanijaBrexit

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių