Didžioji Britanija perspėja dėl priverstinių santuokų bangos

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos vyriausybė šeštadienį perspėjo mokytojus, gydytojus ir oro uostų darbuotojus atkreipti dėmesį į priverstinių santuokų bangą per moksleivių vasaros atostogas.

Vasarą itin pagausėja pranešimų, apie atvejus, kai jaunuoliai, daugiausiai merginos, išvežami „atostogų“ į užsienį, nežinodami, kad jų šeimos yra suplanavusios juos sutuokti prieš jų valią, nurodė VRM.

Britanijos priverstinių santuokų tyrimo skyrius pernai susidūrė su maždaug 1 500 tokių atvejų, iš kurių trečdalis buvo susiję su nepilnamečiais iki 17 metų amžiaus. Beveik pusėje tokių atvejų aukos būdavo išvežamos į Pakistaną.

„Pranešimų apie priverstines santuokas sukrečiančiai pagausėja per atostogas mokyklose, – sakė nusikaltimų prevencijos ministras Jeremy Browne (Džeremis Braunas). – Paaugliai, kurie tikisi laikyti GCSE (bendrojo lygio vidurinio mokslo baigimo) arba A lygio (egzaminus), turėtų žengti į šviesią ateitį, o ne būti pasmerkti santuokai su žmogumi, kurio jie niekada nepažinojo ir nenori su kuo tuoktis.“

„Mano žinia jaunuoliams, kurie jaučiasi atsidūrę pavojuje – atsiliepkite; jūs neturite kentėti tyloje – pagalba yra prieinama, ir tai gali būti sustabdyta“, – pridūrė jis.

Priverstinių santuokų tyrimo skyrius šią vasarą dalijo skrajutes, suteikiančios informacijos potencialioms aukoms, kurios raginamos pasisakyti policijai arba oro uostų darbuotojams, jei mano, jog yra gabenamos sutuokti prieš jų valią.

Tačiau opozicinė Leiboristų partija pažymėjo, kad toks perspėjimas tikriausiai būtų veiksmingesnis, jeigu jis būtų paskelbtas prieš prasidedant atostogoms.
Priverstinių santuokų tyrimo skyrius informavo, kad pernykštės aukos buvo vežamos į 60 šalių, tarp jų Bangladešą (11 proc.), Indiją (8 proc.) ir Afganistaną (2,1 procento).

18 proc. aukų buvo vaikinai.

Vyriausybė pernai buvo paskelbusi planus priimti naujus teisės aktus Anglijoje ir Velse, pagal kuriuos savo vaikus verčiantys tuoktis tėvai būtų siunčiami už grotų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių