Didįjį penktadienį popiežius Pranciškus meldėsi už socialinių problemų sprendimą

Popiežius Pranciškus dalyvavo emocingose vakarinėse pamaldose, kuriose buvo reiškiama viltis, kad bus išspręstos opiausios socialinės problemos, tokios kaip buitinis smurtas, perpildyti kalėjimai ir nedarbas, vadovaudamas Didžiojo penktadienio liturgijai prieš Velykas.

Prie Romos Koliziejaus įvyko Kryžiaus kelio procesija, kurios dalyviai nešė degančias žvakes dėl savo tikėjimo žuvusių krikščionių atminimui.

Kiekvienoje iš 14 Kryžiaus kelio stočių buvo skaitomos meditacijos, parašytos italų vyskupo Giancarlo Bregantini (Džankarlo Bregantinio), kuris yra žinomas kaip griežtas mafijos smerkėjas.

Didysis penktadienis yra antroji iš keturių svarbių dienų krikščionių kalendoriuje, kurias vainikuoja Velykų sekmadienis – diena, žyminti Kristaus prisikėlimą.

Penktadienį skambėjusioje vienoje iš labiausiai įsimintinų maldų dėmesys buvo sutelktas į ekonomikos krizę. Ši problema itin artima Pranciškui, kuris buvo Buenos Airių arkivyskupas per pačią Argentinos ekonomikos griūtį.

„Tai kryžius, slegiantis darbo žmonių pasaulį; neteisingumas, nešamas ant darbininkų pečių“, – sakoma maldos tekste.

Kitose meditacijose smerkiamos „nehumaniškos“ sąlygos kalėjimuose, prašoma pagalbos „puolusiems į narkotikų arba alkoholio bedugnę“, žmonės raginami „suprasti imigrantų pažeidžiamumą“.

Ketvirtadienį pontifikas numazgojo ir pabučiavo kojas grupei neįgaliųjų per ceremoniją, simbolizuojančią Jėzaus kuklumą.

Šeštadienį Katalikų Bažnyčios vadovas dalyvaus Velyknakčio pamaldose Šv.Petro bazilikoje Vatikane, o sekmadienį aukos Velykų mišias Šv.Petro aikštėje bei paskelbs tradicinį pasveikinimą „Miestui ir pasauliui“ (Urbi et Orbi).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių