Derybos dėl taikos Kaukaze žlugo

Ženevoje šiandien vykusios derybos dėl Kaukazo regiono saugumo ir stabilumo žlugo. Rusijos ir Gruzijos atstovai dėl to kaltina vienas kitą.

„Rusija pasitraukė iš derybų. Tai reiškia, kad ji nėra suinteresuota spręsti konflikto diplomatinėmis priemonėmis", - pareiškė Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis.

Derybose dalyvavęs Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Grigorijus Karasinas kaltę vertė gruzinams. „Susitikimą sužlugdė Gruzija, nesutikusi dalyvauti plenariniame posėdyje", - aiškino jis.

Į Ženevą atvykęs Abchazijos užsienio reikalų ministras Sergejus Šamba piktinosi, kad jam neleido dalyvauti oficialiose diskusijose. „Mums skirtas statusas mūsų netenkino, todėl diskusijos nutrūko, - teigė jis. - Be Abchazijos šiame regione niekas nesprendžiama. Ir be pietų Osetijos irgi."

Šiandien Ženevoje Rusijos ir Gruzijos atstovai susitiko pirmą kartą po to, kai rugpjūčio pradžioje Kaukaze kilo karinis konfliktas ir Rusija įsiveržė į Gruzijos teritoriją.

Maskva bando įtikinti tarptautinę bendruomenę pripažinti Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybę bei neleisti Gruzijai ginkluotis.

Tbilisis savo ruožtu reikalauja atšaukti dviejų separatistinių respublikų pripažinimą nepriklausomomis ir išvesti rusų pajėgas iš Gruzijos teritorijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių