Delyje susitikę pasaulio lyderių asmeniniai šefai dalysis patirtimi

  • Teksto dydis:

Paprastai pasaulio lyderių asmeniniai šefai nesulaukia didelio dėmesio, nes visų akys krypsta į jų viršininkus, bet kartą per metus ir jiems ateina eilė būti aptarnautiems kaip garbingiausiems svečiams užsienyje.

Pačia išskirtiniausia vadinamai gastronomijos draugijai „Club des Chefs des Chefs“ priklauso vyrai ir moterys, gaminantys patiekalus valstybių vadovams. Šiame rate jie gali keistis idėjomis ir, ko gero, konfidencialia informacija apie savo viršininkų pomėgius.

Ši draugija susitinka kasmet nuo savo įkūrimo Paryžiuje 1977 metais. Šiemet jos nariai pirmą kartą susitinka Indijoje, o juos priima prezidento asmeninis šefas Montu Saini.

„Prezidentai nuolat susitinka. Pamaniau, kad būtų nebloga idėja surengti Didžiojo dvidešimtuko (G-20) susitikimą šefams“, žurnalistams Delyje sakė klubo įkūrėjas Gilles Bragard'as (Žilis Bragaras).

„Jei politika žmones išskiria, geras stalas juos suvienys“, – sakė jis.

Savaime suprantama, per šį susitikimą tradiciškai bus ragaujama vietinių gardėsių. Tačiau M.Saini nieko nepaliko atsitiktinumui.

Užuot nusivedęs šefus paragauti Delio gatvės maisto, M.Saini liepė penkių žvaigždučių viešbučio virtuvei perkurti golgapas ir alu tikius – populiarius gruzdintus pyragėlius, gaminamus iš kvietinių miltų ir bulvių bei patiektus su saldžiais ir aštriais čatniais.

„Negaliu vestis jų į gatvę, nes jie užsieniečiai. Jų skrandžiai pernelyg jautrūs“, – sakė Indijos prezidento šefas.

„Taigi, kuriu tikslią kopiją viešbučiuose“, – pridūrė jis.

Indija ruošia ekstravagantišką sutikimą, o atvykusiems šefams bus skiriamas toks dėmesys, lyg jie būtų karaliai – tokie, kam daugelis jų dirba.

Atvykę į chaotiškąjį senojo Delio prieskonių turgų, dėl artėjančios Divali šventės dar pilnesnį žmonių negu įprasta, šefai buvo apipilti rausvais rožių žiedlapiais ir apkarstyti jazminų girliandomis.

„Tai fantastiška“, – besibraudamas pro sausakimšas turgaus gatveles sakė Bernard'as Vaussionas (Bernaras Vosionas), dirbęs šešiems Prancūzijos prezidentams,. kol išėjo į pensiją.

„Na, čia labai nešvaru ir triukšminga – bet kam tai rūpi. Nepaprasta patirtis“, – sakė jis.

Tačiau Indija daro savo. Trečiąją susitikimo dieną vienas iš šefų susirgo, o kitas jaučia indų virtuvės padarinius.

„Keturias dienas valgius aštriai pasireiškia padariniai, – sakė Italijos prezidento virėjas Fabrizio Boca (Fabricijus Boka). – Manau, tik todėl, kad reikia prie to priprasti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių