„Lufthansa“ atšaukia beveik 2 tūkst. skrydžių

  • Teksto dydis:

„Lufthansa“ pilotams tęsiant streiką, antradienį ir trečiadienį bus atšaukta maždaug 1,7 tūkst. skrydžių, pranešė didžiausia Europos oro vežėja.

Dėl to nukentės maždaug 180 tūkst. keleivių.

Pilotai tęsia praėjusį trečiadienį pradėtą streiką, nes skubiai surengtos „Lufthansa“ vadovybės ir pilotų profsąjungos „Vereinigung Cockpit“ derybos dėl darbo užmokesčio sekmadienį žlugo.

„Deja, skubiai surengtos aukšto lygio derybos neprivedė prie susitarimo dėl atlyginimų, – kiek anksčiau pareiškė „Cockpit“ profsąjungos valdybos narys Joergas Handwergas (Jorgas Handvergas). – Visiškai nesuprantama, kaip „Lufthansa“ nesugebėjo pateikti pasiūlymo, kuris bent jau taptų pagrindu deryboms.“

Tai jau keturiolikta pilotų protesto akcija nuo 2014 metų balandžio.

Siekdama išspręsti jau ilgai trunkantį konfliktą su pilotais, „Lufthansa“ pasiūlė šiemet pilotams atlyginimus padidinti 2,4 proc., o kitąmet – 4,4 procento. Taip pat pilotams būtų išmokėta beveik dviejų mėnesių algos dydžio vienkartinė išmoka. Įmonė taip pat pasiūlė į darbą priimti iki tūkstančio naujų jaunesniųjų pilotų.

Anksčiau bendrovė siūlė atlyginimus pilotams kelti 2,5 proc.

Tokį pasiūlymą „Lufthansa“ esą gali pasiūlyti sutaupiusi lėšų kitose srityse, sakė įmonės personalo skyriaus vadovė Bettina Volkens (Betina Folkens).

Tačiau penktadienį pateiktas pasiūlymas ilgai netrukus buvo atmestas.

Streikuojantys „Lufthansa“ pilotai reikalauja, kad jų darbo užmokestis būtų padidintas vidutiniškai 3,66 proc. per metus, ir nori, kad šis padidinimas būtų atgaline data pritaikytas paskutiniams penkeriems metams.

Pasak profsąjungos, pilotų darbo užmokestis tuo laikotarpiu buvo įšaldytas ir jų perkamoji galia dėl infliacijos „gerokai sumažėjo“, nors „Lufthansa“ tuo metu užsidirbo milijardinį pelną.

Skaičiuojama, kad kiekviena streiko diena oro vežėjai kainuoja 10 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Varis

Varis portretas
Griauna komunistai Vokietija is visu pusiu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių