Dėl kovų Pietų Sirijoje savo namus paliko 45 tūkst. žmonių

Dėl kovų ir antskrydžių Pietų Sirijoje mažiausiai 45 tūkst. žmonių buvo priversti bėgti, antradienį skelbė Jungtinės Tautos.

Rusijos remiamos Sirijos vyriausybės pajėgos neseniai suintensyvino atakas prieš sukilėlių pozicijas Sirijos pietuose, ypač pietinėje Daros provincijoje.

„Apytikriais mūsų skaičiavimais – 45 tūkst., galbūt net daugiau“, – sakė Jungtinių Tautų Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA) atstovė Sirijoje Linda Tom.

„Per pastarąsias kelias dienas labai daug žmonių paliko savo namus dėl karo veiksmų, apšaudymų ir kovų toje teritorijoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovė.

Didžioji dalis žmonių bėga iš rytinės Daros provincijos dalies į pietus, uždaros sienos su Jordanija link, nors Jordanija yra pareiškusi, kad negali priimti daugiau pabėgėlių.

Jungtinės Tautos anksčiau įspėjo, kad kovos stato į pavojų 750 tūkst. žmonių sukilėlių kontroliuojamose srityse pietuose.

Nuo karo Sirijoje pradžios (2011 m.) daugiau kaip penki milijonai žmonių pabėgo į užsienį. Dar šeši milijonai sirų persikėlė šalies viduje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas ginkluoja ir finansuoja tuos fanatikus tuos ir teisti.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių