Dėl korupcijos suimtas Moldovos sostinės meras

  • Teksto dydis:

Moldovos sostinės meras Dorinas Chirtoaca (Dorinas Kirtoakė) ketvirtadienį buvo sulaikytas dėl įtarimų korupcija.

Kaip pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, vakare merą iš jo darbo kabineto išvedė Nacionalinio kovos su korupcija biuro darbuotojai.

Prieš sulaikymą mero kabinete kelias valandas buvo atliekama krata. Visą tą laiką D.Chirtoaca buvo savo darbo vietoje.

Sulaikymo metu merijos pastatas buvo apsuptas policijos. Prie pastato susirinko mero šalininkų ir oponentų. Vieni jų skandavo „Laisvę merui!“, kiti – „Į kalėjimą!“.

Išvedamas iš pastato D.Chirtoaca atrodė ramus. Į žurnalistų klausimus jis atsakė, jog kol kas nieko nekomentuos.

Kaip „Interfax“ pranešė Nacionalinio kovos su korupcija biuro atstovė spaudai, Kišiniovo meras kaltinamas korupcija, piktnaudžiavimu tarnyba, prekyba poveikiu. Jam gresia iki dešimties metų laisvės atėmimo.

38 metų D.Chirtoaca Kišiniovo metu dirba trečią kadenciją iš eilės – nuo 2007 metų.

Meras yra Liberalų partijos, kuriai vadovauja jo dėdė Mihai Ghimpu (Mihajus Gimpu), pirmasis vicepirmininkas. Partija, kuri pastaruosius dvejus metus išgyvena rimtą krizę, pasisako už Moldovos susijungimą su Rumunija.

Kiek anksčiau buvo areštuoti ir du Kišiniovo vicemerai, miesto transporto valdybos viršininkas, taip pat transporto ir kelių infrastruktūros ministras. Visi jie yra Liberalų partijos nariai.

Ketvirtadienį tiriant šias bylas taip pat buvo sulaikyti Kišiniovo municipalinės tarybos sekretorius, du municipaliniai patarėjai ir šeši verslininkai.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad kai nėra mero ir vicemerų, vietos taryba per penkias dienas turi pavesti kitam asmeniui laikinai eiti miesto vadovo pareigas.


Šiame straipsnyje: Moldova

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių