Dėl komentarų apie civilių žudymą Turkijos žinių vedėjas gali atsidurti už grotų

  • Teksto dydis:

Vienas Turkijos žinių vedėjų gali atsidurti už grotų dėl pasisakymo apie „išdavikų“ sekuliariuose Stambulo rajonuose ir šalies parlamente žudymą.

Ahmetas Keseras trečiadienį buvo priverstas išeiti iš darbo televizijoje, o Stambulo prokuratūra, savo ruožtu, pranešė sieksianti, kad jam būtų skirta 4,5 metų laisvės atėmimo bausmė, pranešė televizijos kanalas NTV.

„Jei žudytume civilius, pradėtume nuo Džihangiro, Nišantašio ir Etilero (rajonų), ar ne? Turiu galvoje, kad ten daug išdavikų. Dar yra Turkijos parlamentas...“, - antradienį tiesioginiame islamistinio televizijos kanalo „Akit“ eteryje pareiškė A. Keseras.

Tai jis pareiškė komentuodamas pranešimus, esą Turkijos pajėgos Sirijos Afrino rajone, kur Ankara šiuo metu vykdo kurdų kovotojų puolimą, žudo civilius. Turkija neigia, kad jos operacijos metu būta civilių aukų. Tačiau stebėtojai tvirtina, kad jų žuvo per šimtą.

Opozicijos politikai griežtai pasmerkė A. Keserą ir jo atžvilgiu pateikė ne vieną skundą. Žinių vedėjo pasisakymas Turkijoje sulaukė didelio atgarsio, šalyje neslopstant nerimui dėl vyraujančios aštrios retorikos valdžios kritikų atžvilgiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių