Dėl kojos protezo į lėktuvą neįleistas parolimpinis prizininkas sulaukė atsiprašymo

  • Teksto dydis:

Pietų Afrikos Respublikos nacionalinės oro linijos „South African Airways“ (SAA) atsiprašė šalies parolimpinių žaidynių prizininko Tyrone Pillay (Tairono Pilėjaus) dėl to, kad jam nebuvo leista lipti į lėktuvą su savo atsarginiu kojos protezu, trečiadienį pranešė oro linijų atstovas.

Incidentas įvyko antradienį, N. Pillay grįžtant iš Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių, kuriose jis iškovojo bronzos medali rutulio stūmimo rungtyje.

Sportininkas tviteryje paskelbė, kad SAA darbuotojas neleido jam išskristi jungiamuoju skrydžiu iš Johanesburgo į Durbaną, nes jis su savimi turėjo atsarginį kojos protezą.

„Siaubingas elgesys su parolimpiečiu – darbuotojas neleido man įsinešti kojos protezo į lėktuvą, – parašė jis. -Negaliu patikėti, kad su manimi taip elgiamasi, kai savo šaliai laimėjau medalį. Visai jokios pagarbos“.

Sportininkas su atsarginiu protezu anksčiau buvo įleistas į kitą tų pačių oro linijų lėktuvą, kuriuo atskrido iš San Paulo į Johanesburgą.

SAA buvo oficialus Pietų Afrikos Respublikos olimpiečių vežėjas.

Kompanijos atstovas Tlali Tlali pranešė, kad oro linijos atsiprašė sportininko už šį incidentą, „kuris mums visiems paliko siaubingą skonį“.

„SAA jau susisiekė su ponu Pillay ir atsiprašė už sukeltus nepatogumus“, – nurodė T. Tlali.

Pasak SAA atstovo, kojos protezas turėjo būti priskirtas rankiniam bagažui arba įvardintas kaip pagalbinė priemonė.

Oro linijos pradėjo tyrimą dėl šio incidento.

T. Pillay gimė su kairės kojos apsigimimu ir jam reikia pagalbos vaikštant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių