Dėl Irano įtakos atsistatydino Libano premjeras

  • Teksto dydis:

Libano premjeras Saadas Hariri (Saadas Hariris) šeštadienį po kelionės į Saudo Arabiją netikėtai paskelbė atsistatydinantis dėl Irano įtakos jo šalyje ir grasinimų jo gyvybei.

„Skelbiu apie savo atsistatydinimą iš premjero posto“, – kalboje, kurią iš Saudo Arabijos transliavo televizija „al Arabiya“, sakė S. Hariri.

Jis griežtai kritikavo Iraną ir Libano grupuotę „Hizbollah“ už kišimąsi į arabų reikalus ir pareiškė: „Irano rankos regione bus nukirstos.“

S. Hariri premjeru buvo paskirtas 2016 metų pabaigoje ir vadovavo 30 narių nacionalinės vienybės ministrų kabinetui, kuriame buvo šiitų kovotojų „Hizbollah“ atstovų.

Vyriausybei didele dalimi pavyko apsaugoti šalį nuo pilietinio karo kaimyninėje Sirijoje poveikio.

S. Hariri atsistatydinimas tikriausiai padidins įtampą šalyje. Kalboje jis užsiminė, kad nuogąstauja dėl savo gyvybės, ir sakė, kad dabartinė atmosfera šalyje primena tą, kuri tvyrojo prieš jo tėvo, premjero Rafiko Hariri (Rafiko Haririo) nužudymą 2005 metais.


Šiame straipsnyje: Saadas HaririLibanaspremjeras

NAUJAUSI KOMENTARAI

E_R

E_R portretas
Hizballa zagina Libana (pries tai Araffato banditai... neveltui krikscionys juos ispjove Sabroj - Satilij 1990...). Tikrai, keista, kad pasaulis tyli.

klumpė

klumpė portretas
Vargse Libano valstybe! Ypac krikscionys! Tai palestinieciai kaip erkes siurbe , dabar hizbolla (iranieciai) siurbia... ir visiem nusispjauti i maronus. Kur ziuri Vatikanas? Musu gerb. Prezidente? O Libanas juk buvo deimantas. Reiktu savanoriu rinktine organizuoti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių