Daugiau kaip pusė Ukrainos žmonių pasisako už stojimą į ES

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip pusė ukrainiečių nori, kad jų šalis taptų Europos Sąjungos nare, o 19 proc. pageidauja, kad Ukrainai prisijungtų prie Rusijos vadovaujamos Muitų sąjungos, rodo nauja apklausa.

Per sociologinių tyrimų grupės „Reiting“ apklausą, atliktą JAV įsikūrusio Tarptautinio respublikonų instituto (IRI) užsakymu, 51 proc. respondentų sakė, kad Ukraina turėtų siekti įstoti į ES, o beveik penktadalis pageidavo, kad Kijevas jungtųsi prie Muitų sąjungos, kuriai priklauso Rusija, Baltarusija ir Kazachstanas. Dar 14 proc. apklaustųjų sakė manantys, kad Ukraina turėtų jungtis prie kurio nors kito tarptautinio ekonominio bloko, o 17 proc. respondentų nebuvo susidarę aiškios nuomonės šiuo klausimu.

Nagrinėjant regioninius ypatumus išaiškėjo, kad labiausiai proeuropietiška yra Vakarų ir Vidurio Ukraina, kur už stojimą į ES atitinkamai pasisakė 79 ir 59 proc. respondentų. Pietų Ukrainoje eurointegracijos šalininkų buvo 37 proc., o Muitų sąjungą palankiau vertino 22 proc. dalyvių.

Tuo tarpu Rytų Ukrainoje, išskyrus separatistų kontroliuojamas teritorijas, kur šis tyrimas nebuvo vykdomas, 40 proc. respondentų palankiau vertino Muitų sąjungą, o 24 proc. – ES.

Ši apklausa buvo atlikta nuo rugsėjo 28-osios iki spalio 7-osios, respondentus asmeniškai apklausiant jų namuose. Buvo apklausta iš viso 2,4 tūkst. žmonių nuo 18 metų amžiaus. Šio tyrimo paklaida – ne didesnė negu 2 procentai.


Šiame straipsnyje: Ukrainanarystė ESapklausa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tai pasidalint tą ukropiją reikėjo Rusijai ir ES (na tipo JAV, jog mes marionetės)

Briuselis supranta

Briuselis supranta portretas
kad Ukrainą priėmus į ES greit ateis "galas"

...

... portretas
"Atleisk jiems, Viešpatie, jie patys nežino ko nori".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių