Daugiau kaip pusė lenkų blogai vertina B. Komorowskio prezidentavimą

  • Teksto dydis:

51 proc. lenkų mano, kad kadenciją baigiantis prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis) nebuvo geras valstybės vadovas, rodo viešosios nuomonės tyrimų agentūros „TNS Polska“ surengta apklausa.

Remiantis jos duomenimis, B.Komorowskį geru prezidentu laiko 37 proc. respondentų. 12 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Paklausti apie B.Komorowskio rinkimų pažadus, 47 proc. respondentų pareiškė nuomonę, kad kadenciją baigiantis prezidentas įvykdė tik dalį jų, o 36 proc. nurodė, kad jis apskritai netesėjo savo pažadų.

Apklausos metu pusė respondentų nurodė, kad B.Komorowskis buvo blogesnis valstybės vadovas nei jie tikėjosi. Tuo tarpu 13 proc. apklaustųjų sakė, kad jis viršijo jų lūkesčius.

Aleksanderą Kwasniewskį (Aleksandrą Kvasnevskį) geriausiu prezidentu per pastaruosius 25 metus įvardijo 30 proc. respondentų. Antroji vieta atiteko Lechui Kaczynskiui (Lechui Kačynskiui) - 15 proc., o trečioji - Lechui Walesai (Lechui Valensai) - 11 procentų.

Šios apklausos duomenimis, B.Komorowskis su 9 proc. liko ketvirtas, o penktą ir paskutinę vietą - Wojciechas Jaruzelskis (Voicechas Jaruzelskis) su 2 procentais.

„TNS Polska“ birželio 12-17 dienomis apklausė 1 015 suaugusių lenkų.

B.Komorowskį rugpjūčio 6 dieną, ketvirtadienį, prezidento poste pakeis konservatorių atstovas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių