Danijos karalienės vyrui princui Henrikui diagnozuota silpnaprotystė

  • Teksto dydis:

Danijos karalienės Margrethe (Margretės) vyras princas Henrikas serga silpnaprotyste, trečiadienį pranešė šalies karališkieji rūmai.

Karališkieji rūmai nurodė, kad 83 metų prancūzų kilmės princui Henrikui Kopenhagos universitetinėje ligoninėje buvo atlikti tyrimai. Gydytojai nustatė, kad princo „suvokimo sugebėjimai yra prastesni nei tikėtasi“, dėl to gali pasikeisti jo elgesys, reakcijos bei emocijos.

Praėjusį mėnesį Henrikas vienoje seniausių monarchijų sukėlė sąmyšį pareiškęs, kad nebus palaidotas kartu su savo sutuoktine Roskildės katedroje, specialiai pagamintame sarkofage. 77 metų Margrethe priėmė Henriko sprendimą, bet tai nekeičia jos pačios laidojimo planų, sakė karališkieji rūmai. Tuo tarpu princas sakė norįs būti palaidotas Danijoje, tačiau konkrečios vietos nenurodė.

Pernai visuomeninės veiklos atsisakęs princas jau seniai reiškė nepasitenkinimą, kad 1972 metais jo žmonai perėmus sostą, jis netapo monarchu vietoj jos.

19 metų anksčiau pakeitus konstituciją, buvo leista sostą paveldėti moterims, taigi Margrethe galėjo tapti monarche. Bet net ir nepaisant šios pataisos, Henrikas nebūtų tapęs karaliumi.

Dėl minėtos diagnozės princas ateityje vis rečiau pasirodys viešumoje, nurodė Danijos karališkieji rūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių