Danijoje performuojama vyriausybė

Danijos premjerė savo ekonomikos ministrę Margrethe Vestager (Margretę Vestager) paskyrė dirbti Europos Komisijoje, todėl turi pakoreguoti ministrų kabineto sudėtį ir tikimasi, kad naujuoju ekonomikos ministru bus paskirtas dabartinis mokesčių ministras Mortenas Ostergaardas (Mortenas Estergordas).

Premjerė Helle Thorning-Schmidt (Helė Torning-Šmit) danų televizijai „TV2 News“ apie tai pranešė sekmadienį, kai pati nebuvo paskirta į Europos Vadovų Tarybos pirmininko postą, kuris atiteko Lenkijos premjerui Donaldui Tuskui.

Danijos ministrų kabineto ekonomikos postai perskirstomi šaliai grumiantis su ekonomikos sulėtėjimu ir likus metams iki rinkimų.

M.Vestager vadovauja socialliberaliai Radikaliajai „Venstre“ partijai, kuri yra H.Thorning-Schmidt socialdemokratų koalicijos partnerė. Dar neaišku, kokį postą M.Vestager gaus Europos Komisijoje.

Per sekmadienio susitikimą partija naujuoju lyderiu išsirinko M.Ostergaardą, kuris danų žiniasklaidai sakė, kad pakeis M.Vestager ekonomikos ministro poste.

Nors yra jaunesnioji koalicijos partnerė, Radikalioji „Venstre“ partija buvo varomoji vyriausybės vykdytų reformų jėga. Tarp tų reformų yra bedarbio pašalpų mažinimas siekiant atlaikyti užsitęsusią finansų krizę ir ekonomines problemas.

M.Ostergaardas, kuris ekonomikos ministru turėtų būti paskirtas pirmadienį arba antradienį, sakė, kad nenukryps nuo partijos kurso. Vėliau socialdemokratai paskirs žmogų į jo buvusį mokesčių ministro postą.

Danijos ekonomika antrąjį šių metų ketvirtį netikėtai ėmė lėtėti, tad kilo klausimų dėl vyriausybės ekonominių prognozių ir galimybių įvykdyti Europos Sąjungos (ES) biudžeto reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių