Danija už „Panamos popierių“ duomenis apie savo piliečius paklojo 6 mln. kronų

  • Teksto dydis:

Danijos mokesčių inspekcija anoniminiam šaltiniui už nutekintus vadinamųjų „Panamos popierių“ duomenis apie šimtus danų sumokėjo beveik 6 mln. kronų (0,81 mln. eurų).

Nupirkti šiuos duomenis nusprendusi vyriausybė anksčiau šį mėnesį teisinosi, jog turi imtis visų būtinų priemonių, kad galėtų „pagauti mokesčių vengėjus“.

„Medžiagoje yra tiek bylų apie danus, kiek mes ir tikėjomės, o duomenų kokybė atitinka pavyzdį, kurį buvome gavę anksčiau“, – pareiškė mokesčių inspekcijos padalinio vadovas Jimas Sorensenas (Džimas Sorensenas).

Dabar mokesčių inspekcija nuodugniai analizuos gautus duomenis, pridūrė jis.

Apie sprendimą sumokėti anoniminiam šaltiniui už „Panamos popieriuose“ esančią informaciją apie 500–600 Danijos mokesčių mokėtojų Danijos vyriausybė pranešė rugsėjo 7 dieną.

Vadinamasis „Panamos popierių“ skandalas kilo šių metų balandį, kai žiniasklaidos priemonės visame pasaulyje paskelbė duomenų apie milijonus nešvarių ofšorinių sandorių. Duomenys buvo gauti iš 11,5 mln. dokumentų, nutekintų iš Panamos teisinių paslaugų įmonės „Mossack Fonseca“, kurių tyrimas atskleidė, kad savo turtą mokesčių rojuose slepia gausybė įtakingų politikų, garsenybių ir sporto žvaigždžių.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių