D. Trumpui siūloma pirkti prezidentinį lėktuvą

  • Teksto dydis:

Ukrainos didžiausia lėktuvų gamintoja trečiadienį pasiūlė JAV išrinktajam prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) pirkti vieną iš jos lėktuvų, kai anksčiau numatytą prezidentinio lėktuvo pirkimą iš bendrovės „Boeing“ jis pavadino per brangiu.

Šis pasiūlymas buvo pateiktas bendrovės „Antonov“ tviterio paskyroje.

“@realDonaldTrump Galbūt būtų geriau pagalvoti apie #Antonov lėktuvą kaip „Air Force One“ lainerį?“ – paklausė lėktuvų gamintoja.

Antradienį D. Trumpas savo paskyroje tame pačiame tinkle paskelbė: „Kompanija „Boeing“ gamina naują „Air Force One“ lėktuvą „Boeing 747“ būsimiems prezidentams, bet jo kaina yra nesuvokiama – daugiau nei 4 mlrd. JAV dolerių. Atšaukite užsakymą!“.

Vėliau „Boeing“ paaiškino, kad tokios sutarties nėra ir iš Baltųjų rūmų bendrovė yra gavusi tik 170 mln. JAV dolerių, kad „įvertintų“ naujojo prezidentinio oro laivyno galimybes.

Geriausiai pasaulyje žinomas „Antonov“ gaminys yra didžiausias pasaulyje krovininis lėktuvas „Mriya“.

Ukraina yra ištikima JAV sąjungininkė, bet jos nerimą taip pat kelia neseniai D. Trumpo išsakyti pagyrimai Rusijos vadovui Vladimirui Putinui.

Kijevas kaltina Kremlių, kad šis remia daugiau nei pustrečių metų nesiliaujantį prorusiškų separatistų rytinėje Ukrainoje sukilimą, kuris nusinešė beveik 10 tūkst. gyvybių ir labai pakenkė Maskvos ir Vakarų santykiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių