D. Trumpo žentas siūlė Maskvai įkurti slaptą ryšio liniją su Baltaisiais rūmais?

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) žentas Jaredas Kushneris (Džaredas Kušneris) prieš inauguraciją siūlė Rusijos ambasadoriui įkurti slaptą, nuo pasiklausymo apsaugotą ryšio liniją tarp Kremliaus ir Baltųjų rūmų, penktadienio vakarą pranešė dienraštis „The Washington Post“.

J.Kushneris, tuometis ir dabartinis artimas D.Trumpo patarėjas netgi siūlė pasinaudoti Rusijos diplomatinėmis įstaigomis Jungtinėse Valstijose, kad šis kanalas būtų apsaugotas nuo sekimo, nurodė laikraštis, remdamasis JAV pareigūnais, susipažinusiais su žvalgybos ataskaitomis.

„The Washington Post“ straipsnis naujomis sensacingomis detalėmis papildo virtinę įtarimų, kaip D.Trumpo komanda yra susijusi su Rusijos pareigūnais. JAV žvalgybos tarnybos aiškinasi, ar Maskva bandė paveikti lapkritį vykusius prezidento rinkimus D.Trumpo naudai, kad šis postas neatitektų demokratei Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Neabejotina, kad D.Trumpas vėl pasiners į skandalą dėl ryšių su Rusija, kai savaitgalį sugrįš į Vašingtoną po pirmosios kelionės į užsienį per savo kadenciją. Prezidentas grįš namo iš Italijoje vykstančio Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo, po vizitų Artimuosiuose Rytuose ir Europoje.

Kaip rašo „The Washington Post“, J.Kushnerio pasiūlymas dėl slaptos ryšio linijos buvo pateiktas gruodžio 1-ąją arba 2-ąją Niujorko dangoraižyje „Trump Tower“, rodo žvalgybos perimti rusų kontaktų duomenys, su kuriais susipažino laikraščio šaltiniai.

Buvęs D.Trumpo nacionalinio saugumo patarėjas Michaelas Flynnas (Maiklas Flinas), pašalintas iš posto po 24 dienų už tai, kad netinkamai informavo apie savo susitikimus su Rusijos ambasadoriumi, irgi dalyvavo susitikime „Trump Tower“, pažymėjo „The Washington Post“.

Rusijos ambasadorius Sergejus Kisliakas buvo nustebintas J.Kushnerio sumanymo įkurti slaptą kanalą ir informavo apie jį Kremlių, pridūrė laikraštis. Straipsnyje nenurodoma, ar ši idėja davė kokių nors rezultatų.

Baltieji rūmai šio pranešimo kol kas nekomentavo.

Svarbus vaidmuo

36 metų nekilnojamojo turto vystytojas J.Kushneris, kurio žmona – D.Trumpo dukra Ivanka, ateinančiomis dienomis tikriausiai bus dėmesio centre.

Viešumoje santūriai besielgiantis prezidento žentas buvo pastebimas per D.Trumpo pirmąją kelionę į užsienį, kaip ir dera patikimam užkulisiuose veikiančiam patarėjui, įtrauktam į visokiausius reikalus – pradedant Artimųjų Rytų taikos procesu, baigiant iniciatyva optimizuoti JAV biurokratiją.

„The Washington Post“ anksčiau pranešė, kad tyrėjai sutelkę dėmesį į gruodį vykusius J.Kushnerio susitikimus su rusų ambasadoriumi ir vieno Rusijos banko, kuriam nuo 2014 metų taikomos JAV sankcijos, vadovu.

J.Kushneris pasisiūlė duoti parodymus Kongresui apie tuos susitikimus, sakė jo advokatas Jamie Gorelickas (Džeimis Gorelikas).

„The Washington Post“ ir kitos žiniasklaidos priemonės rūpestingai stengėsi neatskleisti savo šaltinių ir nenurodė, ar J.Kushneris yra tyrimo „taikinys“. Taip pat nebuvo pranešta, ar jis yra kuo nors kaltinamas.

Jeigu J.Kushneris būtų įvardytas „taikiniu“, tai rodytų, kad jis yra pagrindinis tyrimo įtariamasis.

Praeitą savaitę „The Washington Post“ pranešė, kad tyrimas dėl Rusijos vaidmens buvo išplėstas, įtraukiant vieną aukšto rango Baltųjų rūmų pareigūną kaip „reikšmingą dominantį asmenį“.

Kiek žinoma, J.Kushneris šiuo metu yra vienintelis tyrėjų akiratyje esantis Baltųjų rūmų pareigūnas.

Kaip pranešama, Federalinis tyrimų biuras (FTB) domisi dar mažiausiai keturiai kitais buvusiais prezidento kampanijos padėjėjais arba patarėjais: M.Flynno, buvusiu kampanijos štabo vadovu Paulu Manafortu (Polu Manafortu), vienu metu D.Trumpui patarinėjusiu Rogeriu Stone'u (Rodžeriu Stounu) ir buvusiu kampanijos patarėju Carteriu Page'u (Karteriu Peidžu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

Jogaila blusų rusiškoje fufaikėje ganytojas

Jogaila blusų rusiškoje fufaikėje ganytojas portretas
................

Jogaila Išganytojas

Jogaila Išganytojas portretas
Aš esu Kremliaus šnipas ir dirbu be jokius skrupulus ir be jokio honoraro. Mano darbo pareiga yra informuoti Putina apie LFF A Lygos rezultatus. Kaip šnipinejimo irankos naudoju LFF svetaineje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių