D. Trumpo politika – košmariškas scenarijus Vokietijai?

  • Teksto dydis:

Prieš globalizaciją nukreipta naujojo Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) politika kelia grėsme Vokietijos gyventojų gerovei, mano šalies ekonomistai, kuriuos apklausė laikraštis „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“.

D. Trumpo politika – „košmariškas scenarijus“ Vokietijai, pareiškė Miuncheno ekonominių tyrimų instituto „If“ vadovas Clemensas Fuestas (Klemensas Fiustas).

„Jeigu ekonominiai santykiai su Amerika pablogės, kils grėsmė 1,6 mln. darbo vietų“, – mano jis. C. Fuestas paaiškino, kad maždaug 1 mln. žmonių gali netekti darbo vokiečių kompanijose, eksportuojančiose savo produkciją į JAV. O dar 600 tūkst. žmonių gali būti atleisti Amerikos kompanijų atstovybėse Vokietijoje.

Vokietijai „gresia prekybinis-ekonominis karas su Amerika“, perspėjo Vokietijos ekonominių tyrimų instituto (DIW) vadovas Marcelis Fratzscheris (Marselis Fracšeris). Jo nuomone, jeigu naujasis Amerikos prezidentas iš tiesų ims pildyti savo pažadus, tai „turės neigiamų pasekmių viso pasaulio gerovei“.

Kylio pasaulinės ekonomikos instituto vadovas Denisas Snoweris (Denis Snoueris) sakė, kad Vokietija – didžiausia Europoje eksportuotoja – nukentės dėl apribojimų pasaulinėje rinkoje labiau už kitas šalis, skelbia „Deutsche Welle“.

Jo teigimu, dabartinė situacija primena laikotarpį tarp pasaulinių karų, kuomet dėl prekybinių konfliktų smuko pasaulio ekonomika. „Visi pasimokė iš šios karčios patirties, išskyrus D. Trumpą“, – pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

STRUCIAMS

STRUCIAMS portretas
košmaras visai Europai. vasara pabegeliu srautas vel isaugs... tik vakar atvyko nauju 3000 europieciu...

Realybė

Realybė portretas
Hansai gudrauja, nes už saugumą nenori mokėti. Vokiečiai privalo sumokėti skolas.

joana

joana portretas
juokinga ir graudu kol kas tik Trumpas D.teske tiesa I akis Merkel-muter kokia nelaime isileido I europa! ir jai antrina ES vadovai[nors siuo metu yra pritile] milijonus uzsislapstinusiu teroristu perzenge ES pasienius; tai vyrai ir jaunuoliai azijieciai kurie turetu eiti ginti savo tevynes,o ne prievartauti moteris svetimoje valstybeje --geda muter frau! D,Trump stebedamas per atstuma europos beda stengiasi apsaugoti amerikiecius ...dar neuzgijo zaizdos niujorke nuzudytu 3600 zmoniu ,Bostono teroro aukos.. zudynes vidury dienos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių