D. Trumpo pareiškimas apie boulingo kamuolius Japonijoje sulaukė pašaipų

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pareiškimas, kad automobilių kokybė Japonijoje tikrinama ant transporto priemonių numetant boulingo kamuolius, Japonijoje sukėlė sąmyšį ir nemažai pašaipų.

JAV dienraštis „The Washington Post“ pranešė, jog D. Trumpas, sakydamas kalbą viename lėšų rinkimo renginyje, pareiškė, kad Japonija taiko nepagrįstus testavimo standartus, kad neįsileistų JAV automobilių įmonių.

„Jie pakelia boulingo kamuolį į 20 pėdų (maždaug 6 metrų) aukštį ir numeta jį ant automobilio stogo“, – pareiškė JAV prezidentas.

„Ir jeigu jis įlinksta, tuomet automobilis yra netinkamos kokybės. Taigi, įsivaizduokite, stogas šiek tiek įlinko ir jie sako, ne, šis automobilis yra netinkamas. Tai siaubinga, tai, kaip su mumis elgiamasi. Tai siaubinga“, – pažymėjo jis.

Keletas Japonijos žiniasklaidos priemonių perspausdino „The Washington Post“ straipsnį, kurį komentavę socialinio tinklo „Twitter“ naudotojai Japonijoje neslėpė sumišimo ir negailėjo pašaipų.

„Kvailas Trumpas... sako, Japonija atlieka testavimą, ant automobilių numesdama boulingo kamuolį, – parašė naudotojas „@BlackTower_B“. – Tai taip kvaila, kad net trūksta žodžių.“

Kiti juokėsi dėl keistos JAV prezidento žodžių logikos. Pavyzdžiui, naudotojas „@technopolis“ parašė: „Jeigu yra automobilis, kuris neįlinktų, jeigu ant jo iš šešių metrų aukščio nukristų boulingo kamuolys, man reikia to automobilio!“

Tuo tarpu Baltųjų Rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders (Sara Sanders) reporteriams pareiškė, kad D. Trumpas „akivaizdžiai ... juokavo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių