D. Trumpo komandos narys: į JAV gabenti vergai buvo imigrantai

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) būsto ir urbanistinės plėtros sekretorius pirmadienį pareiškė, kad iš Afrikos atgabenti vergai buvo „imigrantai“, svajoję apie sėkmę jų šeimoms Jungtinėse Valstijose, o toks jo pareiškimas sukėlė didžiulį pasipiktinimą.

Benas Carsonas (Benas Karsonas), kuris pats yra juodaodis, šias šokiruojančias pastabas išsakė per kalbą Būsto ir urbanistinės plėtros departamento (HUD) darbuotojams Vašingtone.

„Tokia yra Amerika – svajonių ir galimybių šalis“, – sakė B.Carsonas, buvęs neurochirurgas, užaugęs neturtingame Detroito rajone.

„Buvo ir kitų imigrantų, atvykusių čia vergų laivais, dirbusių net ilgiau, sunkiau, už mažesnį atlygį“, – sakė jis.

„Tačiau ir jie svajojo, kad vieną dieną jų sūnūs, dukterys, anūkai, anūkės, proanūkiai ir proanūkės gali suklestėti ir būti laimingi šioje šalyje“, – sakė B.Carsonas.

Šie jo komentarai netrukus išprovokavo pasipiktinimo bangą.

„Imigrantai???“ – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė didžiausia šalies piliečių teisių organizacija NAACP , siekianti panaikinti rasinę diskriminaciją.

JAV Annos Frank (Anos Frank) tarpusavio pagarbos centras pasmerkė „tragiškas, šokiruojančias ir nepriimtinas“ B.Carsono pareiškimus. Ši socialinio teisingumo grupė pavadinta per Holokaustą nužudytos žydės mergaitės vardu, kurios dienoraštis tapo visuotinai pripažintu liudijimu apie diskriminaciją ir viltį.

„Ne, sekretoriau B.Carsonai, vergai neimigravo į Ameriką“, – rašė centro vykdomasis direktorius Stevenas Goldsteinas (Stivenas Goldsteinas).

„Tai yra labiausiai įžeidžiantis pasisakymas“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu HUD departamentas tviteryje bandė gintis ir pareiškė, kad JAV žiniasklaidos pranešimai apie B.Carsono pareiškimą yra jo žodžių „ciniškiausia interpretacija“.

„Niekas nuoširdžiai netiki, kad jis palygino savanorišką imigraciją su priverstine nelaisve“, – pridūrė departamento atstovai.

Tai buvo jau ne pirmas prieštaringas B.Carsono pasisakymas. 2016 metais respublikonų partijos pirminiuose rinkimuose dėl galimybės kandidatuoti į prezidentus su D.Trumpu susikovęs B.Carsonas retkarčiais pamiršta politinį korektiškumą.

Kartą jis pareiškė, kad biblinis personažas Juozapas pastatė Egipto piramides, kad ten laikytų grūdus, o ne laidotų faraonus.

2013 metais jis išpeikė buvusio prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) pasiūlytas sveikatos priežiūros reformas, ir sakė, kad jos buvo „blogiausias dalykas, nutikęs šiai tautai nuo vergijos laikų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na pipiec jankiams stogas vaziuoja -juodai .. na o Guantanamano kalejimo zekai tai suvaziave uzsienio ir amerikos turistai y 5 zvaigzduciu viezbuty papoilsiaut ....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių