D. Trumpo dukros verslą užgulė Kinijos šešėlis

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidento dukters Ivankos Trump, kuri yra ir Baltųjų rūmų patarėja, daugiamilijonis verslas klesti, kaip manoma, padedant Kinijos vyriausybei.

Etikos sargai ir ekspertai perspėja, jog Amerika turėtų dėl to susirūpinti.

Nepaisant boikotų, mažmenininkų sprendimų atsisakyti jos prekinio ženklo, I. Trump gali džiaugtis – verslas klesti. Ne be Kinijos valdžios paramos, sako ekspertai – esą interesų konfliktas akivaizdus.

Per rinkimų kampaniją Donaldas Trumpas daug kalbėjo apie negarbingą Kinijos prekybą, įžengęs į Baltuosius rūmus pasirašė įsakų, kurie turėtų užkirsti kelią piknaudžiautojams.

Bet agentūros AP gauti duomenys rodo, kad padarinių turėtų pajusti ir prezidento duktė, kurios ryšiai su įmonėmis Kinijoje įslaptinti kaip niekada anksčiau. Nuo to laiko, kai kovą ji pradėjo darbuotis Baltuosiuose rūmuose, neaiškios net 90 procentų bendrovių, tiekiančių jos prekės ženklo gaminius. Padėtis skiriasi kaip diena ir naktis palyginti su buvusia prieš trejus metus, kai viešai buvo įvardytos beveik visos firmos.

Bet informacija nutekėjo, kad vasarį daugiau nei 30 tonų I. Trump prekės ženklo rankinių į Jungtines Valstijas įvežė didelis Kinijos gamybos ir prekybos konglomeratas, kuriam Kinijos vyriausybė yra suteikusi išskirtinių eksporto subsidijų.

Daugiau apie gresiantį skandalą – Jolantos Paškevičiūtės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių