D. Trumpo administracija pritarė ginkluotės tiekimui į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija pritarė snaiperinių sistemų M107A1 ir su jomis susijusios įrangos pardavimui Ukrainai už 41,5 mln. dolerių sumą, skelbiama „The Washington Post“ interneto svetainėje.

Senato užsienio reikalų komiteto vadovas Bobas Corkeris (Bobas Korkeris) pasveikino D. Trumpo administracijos sprendimą.

„Man malonu, kad ši administracija pritarė gynybinės letalinės ginkluotės pardavimui Ukrainai, – sakė senatorius savo pareiškime „The Washington Post“. – Šį sprendimą palaikė Kongresas prieš trejus metus įsigaliojusiu įstatymu. Jis atspindi mūsų šalies ilgalaikius įsipareigojimus Ukrainai tebesitęsiančios Rusijos agresijos akivaizdoje.“

Tuo metu JAV Valstybės departamento atstovė Heather Nauert (Heter Noert) pareiškė, kad Valstybės departamentas gruodžio 13 dieną pranešė Kongresui patvirtinęs eksporto licenciją, leidžiančią Ukrainai įsigyti kai kurių rūšių letalinės ginkluotės ir pėstininkų ginklų iš JAV gamintojų, pranešė CNN.

„Tačiau JAV vyriausybė neparduoda šių ginklų Ukrainos vyriausybei“, – sakė ji.

Rusija savo ruožtu pareiškė esanti nusivylusi Vašingtono sprendimu tiekti Ukrainai letalinę ginkluotę.

„Esame itin nusivylę dėl informacijos, kad Vašingtonas neįvardytam ginklui gamintojui suteikė licenciją tiekti Kijevui didelio kalibro snaiperių šautuvus“, – pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Vašingtone pirmąkart paviešino ginklų perdavimo Ukrainai faktą, nors, kaip neseniai paaiškėjo, amerikiečių kompanija „Electronic USA“ jau nuo balandžio siunčia ten rankinius granatsvaidžius“, – sakė ji.

„Faktas, kad ginkluotė formaliai perduodama ne vyriausybės, o naudojant komercinius kontaktus, nieko nekeičia. Tai tik priedanga, mėginimas pakeisti įspūdį“, – teigė M. Zacharova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Oho kiek kremliaus šunų loja nu vatinkos palokit dar :)

mylintis TAIKA ijole

mylintis TAIKA ijole portretas
milijardai Zemes zmoniu svajoja apie taika[be karo].kas sustabdys [koks seimas ar kongresas???] didziasias agresorias valstybes [kur sedi vrsuje!nusene milijonieriai!!] salin rankas nuo mazesniuju!! o Ukraina turi galimybe savo valstybeje taikiai reguliuoti savo region zmoniu pasirinkima!! tai gali buti Ukrainos "valstiju "tipo apylinkes ,...bet agresija! temdo prota! ....vis tik galime psidziaugti jog esame garbingai .ramiai[dainuojanciai!!] ATKURE taikiai! NEPRIKLAUSOMYBE [nors liudnai atrodo musu SVAJONE-LAISVE....]garbingai-europietiskai ...susieme uz ranku .iskele galvas !! tik ne visada SVAJONE atitinka realybeje!! o ginklaiii tai nelaime tai zudynes ir karai.

Marenheimas

Marenheimas portretas
Kol bent vienas kremliaus dvokiantis fasistas bus Ukrainos zemese, tol karas nesibaigs. Ta dar rekavo sizikas volfovicius. Ukraina maskoliams nepasiduos, tai buvo didele putlerio klaida, 21 amziuje kariauti Europoje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių