D. Trumpas žada toliau teikti karinę pagalbą Egiptui

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) yra įsipareigojęs toliau teikti karinę pagalbą Egiptui, pirmadienį pareiškė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Seanas Spiceris (Šonas Spaiseris) po naujojo valstybės vadovo pokalbio su Egipto lyderiu Abdel Fattahu al Sisi (Abdel Fatahu Sisiu).

D.Trumpas „pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos išlieka įsipareigojusios dvišaliams santykiams, kurie daug dešimtmečių padėjo abiem šalims įveikti iššūkius regione“, sakė S.Spiceris.

JAV kasmet suteikia Egiptui karinės pagalbos už maždaug 1,3 mlrd. dolerių.

D.Trumpo pirmtakas Barackas Obama (Barakas Obama) 2013 metais buvo kuriam laikui sustabdęs karinės pagalbos teikimą Egiptui po tuometinio šalies prezidento Mohamedo Mursi (Mohamedo Mursio) nušalinimo. 2015-aisiais karinės pagalbos teikimas buvo atnaujintas.

Tačiau santykiai tarp šalių tebėra gana įtempti dėl Vašingtono kritikos Egiptui už žmogaus teisių pažeidimus bei paramą tarptautinės bendruomenės nepripažintos Libijos vyriausybės pajėgų vadui generolui Khalifai Haftarui (Chalifai Haftarui ).

S.Spiceris sakė, kad „šalių lyderiai aptarė galimybę Abdel Fattahui al Sisi ateityje atvykti vizito į Jungtines Valstijas“ ir pabrėžė būtinybę šalims bendradarbiauti kovojant su terorizmu. 

„Prezidentas yra įsipareigojęs dirbti, kad Egiptui būtų toliau teikiama karinė pagalba, ir kartu su Egiptu stengtis užtikrinti, kad ši pagalba efektyviai prisidėtų prie kovos su terorizmu“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių