D. Trumpas tvirtina nepainiosiantis darbo prezidento poste ir savo verslo

  • Teksto dydis:

JAV išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pareiškė, kad jo darbo Baltuosiuose rūmuose netemdys viešų ir privačių interesų konfliktas, kylantis iš jo verslo imperijos, bet nebuvo linkęs konkrečiai paaiškinti, kaip tai užtikrins.

Klausimas, kaip D.Trumpas galėtų suderinti savo pareigas Baltuosiuose rūmuose su milijardų dolerių vertės asmeninio turto, išsklaidyto visame pasaulyje, valdymu, buvo vienas iš pagrindinių po jo pergalės prezidento rinkimuose lapkričio 8 dieną.

„Teoriškai galėčiau tobulai vadovauti savo verslui ir taip pat tobulai vadovauti šaliai. Tokio atvejo dar niekada nėra buvę“, – dienraštis „The New York Times“ citavo interviu su šiuo nekilnojamojo turto magnatu.

„Maniau, kad reikia įkurti kokį nors patikos fondą ar kažką panašaus – bet tai neprivaloma“, – sakė D.Trumpas.

Teoriškai galėčiau tobulai vadovauti savo verslui ir taip pat tobulai vadovauti šaliai. Tokio atvejo dar niekada nėra buvę.

Tačiau jis pridūrė: „Norėčiau kažką padaryti“, siekiant atskirti abi interesų sritis.

Iki šiol D.Trumpas sakydavo, kad verslo reikalų tvarkymą perims jo vaikai.

Amerikos etikos kodeksas šiuo atžvilgiu yra atlaidus: D.Trumpas neprivalo atsisakyti savo verslo portfelio.

JAV konstitucijoje parašyta, kad niekas, užimantis federalinį postą, negali gauti kokių nors dovanų arba „pajamų“ iš užsienio vyriausybių. Vis dėlto tai nereiškia, kad jis negali užsiimti verslu su privačiais partneriais užsienyje.

Naujausiame interviu D.Trumpas sakė, kad teoriškai galėtų pasirašinėti savo bendrovės dokumentus, bet dabar jis „palaipsniui mažina“ šią veiklą ir perduoda ją savo suaugusiems vaikams.

D.Trumpas pridūrė, kad vieno jam priklausančio naujo viešbučio Vašingtone vertė tikriausiai padidėjo, kai jis buvo išrinktas prezidentu ir tvirtino, kad prekinis ženklas „Trump“ tapo „patrauklesnis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių