D. Trumpas teigia palaikantis „labai gerus“ santykius su A. Merkel

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį tvirtino gerai sutariantis su Vokietijos kanclere Angela Merkel, nors anksčiau griežtai sukritikavo Berlyno prekybos ir gynybos politiką.

„Mūsų susitikimas puikus – diskutuojame apie karines išlaidas ir kalbamės apie prekybą“, – žurnalistams sakė D. Trumpas, susitikęs su Vokietijos lydere Briuselyje vykstančio NATO viršūnių susitikimo kuluaruose.

„Su kanclere palaikome labai, labai gerus ryšius. Mūsų santykiai su Vokietija – nuostabūs“, – tvirtino jis.

Anksčiau trečiadienį D. Trumpas užsipuolė A. Merkel vyriausybę, kad ši esą yra pakliuvusi į Rusijos interesų „nelaisvę“ dėl per didelės priklausomybės nuo importuojamų rusiškų dujų.

D. Trumpas patvirtino, kad susitikęs su kanclere iškėlė klausimą dėl prieštaringai vertinamo dujotiekio „Nord Stream“, antrojo vamzdyno, turinčio sujungti Rusiją ir Vokietija.

A. Merkel savo ruožtu tvirtino, kad Vašingtonas ir Berlynas lieka sąjungininkai.

„Esame partneriai, geri partneriai – ir norime tęsti bendradarbiavimą ateityje“, – sakė ji.

„Man malonu, kad turėjau galimybę čia būti ir apsikeisti nuomonėmis“, – pridūrė kanclerė, kalbėdama per vertėją.

„Iš tikrųjų turėjome galimybę apsikeisti nuomonėmis apie mūsų ekonomikos plėtojimąsi, dėl tokių klausimų kaip migracija ir mūsų prekybos santykių ateitis“, – sakė A. Merkel.

D. Trumpas, seniai kritikuojantis Berlyną, kad šis skiria nepakankamai lėšų bendrai NATO gynybai ir dėl esą nesąžiningos prekybos praktikos, pripažino Vokietijos pasiektą „milžinišką sėkmę“.

„Ir tikiu, kad mūsų prekyba augs, kad daug kitų dalykų augs, bet pažiūrėsim, kaip bus“, – pridūrė jis prieš žurnalistus išsiunčiant iš kambario.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nuo kada trumpas geriau nei atbėgėlio ... ?

viena

viena portretas
diena balta kita juoda ar gali veidmainiai vadovauti imperijai? nebent serga skleroze tuomet reikalingas palydovas 'iuokdarys/ kaip karaliu laikais su barskuciu kad nepamirstu kur esantis ir ka kalba.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių