D. Trumpas tarp kandidatų į administracijos postus mato daug talentų

  • Teksto dydis:

Išrinktasis Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį pareiškė tarp galimų kandidatų į postus jo administracijoje, kuriuos pasikvietė pokalbiams į savo golfo klubą, pamatęs „daug talentų“, tarp kurių yra ir buvęs jo kritikas Mittas Romney (Mitas Romnis), tačiau apie naujus kandidatus nepranešė.

„Kai ką sužinosite rytoj“, – po susitikimų maratono savo golfo klube Naujajame Džersyje žurnalistams sakė 70 metų milijardierius respublikonas, formuojantis savo komandą po lapkričio 8 dienos, kai sukėlė šoką nugalėdamas Demokratų partijos kandidatę Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Kalbama, kad M. Romney, kuris pats 2012 metais nesėkmingai siekė tapti Respublikonų partijos kandidatų prezidento rinkimuose, gali tapti valstybės sekretoriumi, nors D. Trumpas ir M. Romney visos priešrinkiminės kampanijos metu keitėsi kandžiomis replikomis.

Tarp kitų potencialių kandidatų, kurie apsilankė D. Trumpo golfo klube, buvo ir atsargos generolas Jamesas Mattisas (Džeimsas Matisas), galintis tapti Pentagono vadovu, bei prieštaringai vertinama buvusi Kolumbijos apygardos valstybinių mokyklų kanclerė Michelle Rhee (Mišelė Ri).

D. Trumpas sakė, kad susitikimai buvo „labai efektyvūs. Daug talentų. Mes matome daug talentų“.

Įtemptas grafikas

Didžiulis „Trump National Golf Club“ golfo klubas Bedminsteryje yra viena mėgstamiausių išrinktojo JAV prezidento vietų. Čia jis leidžia savaitgalius. Čia jis rengėsi ir debatams su varžove H. Clinton. D. Trumpas čia susitiko ir su keliais verslininkais.

Paklaustas, ar jo administracija yra formuojama, D. Trumpas atsakė: „Taip. Iš dalies. Mes darysime tai ir rytoj“.

Kalbama, kad į valstybės sekretoriaus postą pretenduoja ne tik M. Romney, bet ir buvę Niujorko meras Rudy Giuliani (Rudis Džiulianis).

Tačiau M. Romney vykdoma užsienio politika būtų griežtesnė. 2012 metais Rusiją jis vadino pagrindine geopolitine grėsme Amerikai, kas gerokai kontrastuoja su D. Trumpo pasisakymais ir komplimentais Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Kabinetas įgauna forma

Iki šiol D. Trumpas įvardijo kelis kandidatus – itin konservatyvų senatorių Jeffą Sessionsą Jeffui Sessionsui (Džefą Sešonzą), kuris siūlomas į generalinio prokuroro postą, bei kongresmeną Mike'ą Pompeo (Maiką Pompeo), siūlomą naujuoju CŽV vadovu. O savo patarėju nacionalinio saugumo klausimais D. Trumpas pasirinko atsargos generolą leitenantą Michaelą Flynną (Maiklą Fliną). Šiam paskyrimui nereikia Senato pritarimo.

Tačiau kandidatai į daugelį kitų postą dar nepasirinkti. Todėl D. Trumpas Bedminsteryje ketina likti iki sekmadienio vakaro, kur jo nepasieks protestuotojai.

Šeštadienį daugiau nei tūkstantis protestuotojų nužygiavo nuo Kvinso, kur D. Trumpas gimė, iki „Trump Tower“ dangoraižio, Manhatano centre. Demonstrantai, kurių daugelis nešė vaivorykštės vėliavas, taip nešė transparantus „Ne fašizmui“ ir „Sustabdykite rasizmą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių