D. Trumpas suskubo kontroliuoti JAV agentūrų komunikaciją

  • Teksto dydis:

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija antradienį suskubo užčiaupti federalinės vyriausybės darbuotojus, matyt siekdama, kad biurokratų armijos skelbiamos žinutės sutaptų su Baltųjų rūmų nuomone.

Naujajam JAV prezidentui tebeformuojant savo komandą Baltuosiuose rūmuose, jo sąjungininkai visuose vyriausybės departamentuose išplatino D.Trumpo tarnybinį nurodymą.

Penktadienį prisiekus D.Trumpui, Vidaus reikalų departamento darbuotojai gavo jo nurodymą nutraukti įprastą bendravimą su išorės organizacijomis, sakoma pranešime, kurį gavo naujienų agentūra AFP.

Vieno puslapio dokumente reikalaujama, kad pareigūnai visą korespondenciją iš Kongreso, gubernatorių, aplinkosaugos grupių ar pramonės organizacijų perduotų Vykdomojo sekretoriato biurui (OES).

„Visa korespondencija, gauta iš Kongreso arba gubernatorių ir indėnų arba Aliaskos genčių lyderių, taip pat iš nacionalinio lygio aplinkosaugos ar rekreacijos bei pramonės organizacijų vadovų prieš atsakant privalo būti persiųsta OES, kad ir kas būtų jos adresatas arba kieno ji būtų pasirašyta“, – sakoma dokumente.

„Jokia korespondencija neturėtų būti išsiųsta Kongresui ar jokiam gubernatoriui, kol jos neperžiūrės einantysis administracijos vadovo pareigas ir/arba vyriausiasis Baltųjų rūmų patarėjas“, – sakoma nurodyme.

Apie tam tikrus susitikimus, reglamentus bei aplinkosaugos pranešimus taip pat turės būti pranešta vyresniesiems pareigūnams.

Pagrindinės sritys, už kurias atsakingas Vidaus reikalų departamentas – federalinių žemės naudmenų valdymas, ryšiai su genčių lyderiais ir prieigos prie kai kurių gamtos išteklių kontrolė.

Nurodymai kelioms agentūroms

JAV žiniasklaida pranešė, kad D.Trumpo administracija taip pat užsimojo suvaržyti pareigūnus, dirbančius Aplinkos apsaugos agentūroje (EPA), Vidaus reikalų departamente ir Žemės ūkio departamente, kad jie nieko neskelbtų socialiniuose tinkluose ir nesikalbėtų su žurnalistais.

Minėti departamentai labai susiję su D.Trumpo planais įgyvendinti rinkimų kampanijos pažadą panaikinti daugybę aplinkos apsaugos priemones reglamentuojančių taisyklių. Respublikonas prezidentas yra įsitikinęs, kad šios taisyklės trukdo kurti darbo vietas ir didina nereikalingą biurokratiją.

Antradienį D.Trumpas pasirašė vykdomuosius įsakus, pagal kuriuos atgaivinamas dviejų prieštaringai vertinamų naftotiekių tiesimas.

Baltųjų rūmų atstovas Seanas Spiceris (Šonas Spaiseris) pareiškė, kad jis nieko nežinąs apie jokius konkrečius nurodymus Aplinkos apsaugos agentūrai. „Nemanau, kad vykstant administracijų pasikeitimui politikos peržiūrėjimas ką nors stebina“, – pridūrė jis.

Vidaus reikalų departamentą pasiekęs nurodymas buvo persiųstas ir visiems kitiems biurams, įskaitant ir Nacionalinių parkų tarnybą.

Pastaroji savaitgalį buvo priversta laikinai uždaryti savo paskyrą socialiniame tinkle „Twitter“, nes ten buvo paskelbtos nuotraukos, kuriose lyginamos susirinkusiųjų minios per D.Trumpo ir buvusio prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) inauguracijas.

S.Spiceris pripažino, kad Nacionalinių parkų tarnybos tviterio paskyra buvo įšaldyta.

„Mano manymu, taip nutiko todėl, kad jie netinkamai pažeidė savo pačių politiką dėl socialinių tinklų; buvo gairės, kuriose nurodyta, kad departamentas turi veikti laikydamasis nustatytų taisyklių“, – pareiškė jis.

D.Trumpas ir jo patarėjai ne kartą melavo apie minią, susirinkusią į jo inauguracijos ceremoniją penktadienį, ir priekaištavo žiniasklaida apie šį renginį „neigiamai“ atsiliepė.

Bedlendų nacionalinio parko tviterio paskyrai taip pat iškilo pavojus būti įšaldytai, nes antradienį joje pasirodė žinučių apie padidėjusį anglies dvideginio lygį atmosferoje ir vandenyno rūgštingumą.

Netrukus minėti Pietų Dakotos valstijoje esančio parko pranešimai buvo ištrinti.

Jau buvo pastebėta ženklų, kad naujoji politika slegiančiai paveikė visą federalinę vyriausybę. Valstybės departamento pareigūnai pranešė, kad jiems buvo patarta būti itin atsargiai reikštis internete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Regis visi JAV pareigūnai turėtu visiškai išeiti iš visų socialinių tinklų !, nes ten yra labai daug Rusijos KGB-ė agentų tiesiog dirbantys socialinių tinklų salėse prie daug kompiuterių ekranų ir tokia situacija yra ne tik su socialiniais tinkais, bet ir su paieškų sistemomis kartu su operacinėmis, sistemomis !. Juos tiesiog kaip gerus programuotojus priima į darbą kurie gali būti jauni emigrantai skiauterėti iš Rusijos KGB-ė užverbuoti !. Visi gerai žino istorijas kuomet chakeriams kurie dažnai buna skiauterėti, tai jiems atleidžia ir priima į gerai apmokamą darbą, snors jie atnešė labai daug nuostolių visais aspektais !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių