D. Trumpas su žiniasklaida žaidžia katės ir pelės žaidimą

  • Teksto dydis:

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) atsisakė pabendrauti su žurnalistais, kai antradienį vėlai vakare pirmą kartą po ilgokos pertraukos paliko savo dangoraižį „Trump Tower“ ir kartu su šeima patraukė vakarienės.

Grupė žurnalistų visada lydi valstybės lyderį, šiuo atveju – būsimą lyderį, kad galėtų nušviesti jo veiklą. Kaupiama visa informacija iš įvairių šaltinių, o tada ja dalijamasi su kitais žiniasklaidos atstovais, priklausančiais tai grupei. 

D.Trumpo atstovė spaudai Hope Hicks (Houp Hiks) maždaug 18 val.15 min. (trečiadienį 1 val. 15 min. Lietuvos laiku) žurnalistams, lūkuriuojantiems prie   „Trump Tower“, kur gyvena išrinktasis prezidentas ir yra jo kompanijos būstinė, pareiškė, jog tą vakarą naujienų daugiau nebus.

Po kiek daugiau nei valandos iš dangoraižio išvažiavo didelis kortežas; jame važiavo ir greitosios pagalbos automobilis. H.Hicks iškart neatsakė žurnalistams, ar išrinktasis prezidentas išvyko iš „Trump Tower“.

Netrukus „Bloomberg News“ reporterė Taylor Riggs (Teilor Rigs), vakarieniavusi netoliese esančiame restorane „21 Club“, išvydo į vidų užeinančius D.Trumpą ir jo komandos, atsakingos už pasirengimą perimti valdžią, narius.

Žurnalistė iškart paskelbė išrinktojo prezidento nuotrauką socialiniame tinkle „Twitter“. D.Trumpas restorane buvo sutiktas audringomis ovacijomis, parašė T.Riggs prie tos nuotraukos.

Kaip pranešė NBC, tarp D.Trumpą lydėjusių asmenų buvo jo žmona Melania (Melanija), dukra Ivanka su vyru Jaredu Kushneriu (Džaredu Kušneriu), taip pat išrinktojo prezidento sūnūs Donaldas jaunesnysis ir Ericas (Erikas).

H.Hicks vėliau patvirtino, kad D.Trumpas su šeima vakarieniauja restorane.

„Nežinojau apie šią išvyką“, – sakė išrinktojo prezidento atstovė spaudai ir tikino, jog nepadarytų nieko, dėl ko „žiniasklaida galėtų likti nežinioje“.

H.Hicks sakė, kad kai tik bus atrinkta grupė D.Trumpą lydėsiančių akredituotų žurnalistų, jiems bus užtikrinta „visa įmanoma prieiga, kaip būdavo pareigas einant kitiems prezidentams“. 

D.Trumpas su šeima restorane praleido maždaug dvi valandas.

Išrinktasis prezidentas seniai neslepia paniekos naujienų žurnalistams. Tikėtina, kad pastarasis incidentas dar pablogins jo santykius su žiniasklaida.

Į žiniasklaidos pranešimus apie tai, kad jam sunkiai sekasi formuoti naują kabinetą, D.Trumpas atsikirto socialiniame tinkle „Twitter“. 

„Vyksta labai organizuotas procesas, man sprendžiant dėl postų kabinete ir kitų pareigų. Tik aš žinau, kas pateko į finalą!“ – parašė jis.

D.Trumpas nekart yra sakęs, kad aktyvus bendravimas „Twitter“ ir kituose socialiniuose tinkluose padėjo jam iškovoti pergalę rinkimuose. Sekmadienį interviu CBS laidai „60 Minutes“ jis socialinių tinklų naudojimą pavadino „puikia komunikacijos forma“.

Po lapkričio 8-osios rinkimų triumfo D.Trumpas dar nėra surengęs nė vienos spaudos konferencijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių