D. Trumpas su Kinijos ir Japonijos vadovais telefonu aptars Šiaurės Korėjos temą

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį telefonu kalbėsis su Kinijos ir Japonijos lyderiais; tarp pokalbio temų turėtų dominuoti Šiaurės Korėjos branduolinio ginklavimosi programa ir šios agresyvios šalies keliama grėsmė.

D.Trumpo administraciją vis labiau erzina Kim Jong-Uno (Kime Čen Uno) režimas, per pastaruosius kelis mėnesius surengęs virtinę raketų paleidimų.

D.Trumpas savo viltis siejo su Kinija, kuri, būdama pagrindinė diplomatinė Šiaurės Korėjos sąjungininkė, galėtų paspausti Pchenjaną.

Tačiau praėjusią savaitę jis pareiškė, kad tokios pastangos žlugo, ir paskelbė, jog sankcijos yra geriausias būdas paveikti tą atsiskyrėlę šalį.

Sekmadienį D.Trumpas turėtų kalbėtis su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu) 20 val. 45 min. (3 val. 45 min. pirmadienį Lietuvos laiku), o su Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe (Šindzo Abe) kiek anksčiau – 20 val.

Penktadienį po derybų Baltuosiuose rūmuose su savo kolega Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-Inu (Mun Džeinu) D.Trumpas pareiškė, kad JAV kantrybė išseko dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos veiksmų, ir apkaltino Pchenjano režimą, jog šis visiškai negerbia žmogaus gyvybės.

„Strateginės kantrybės era Šiaurės Korėjos režimo atžvilgiu žlugo, daugelį metų jį buvo žlunganti. Tiesiai kalbant, ši kantrybė išseko“, – sakė jis.

Jungtinėse Valstijose taip pat piktinamasi dėl amerikiečių studento Otto Warmbier (Oto Vormbjė) įkalinimo Šiaurės Korėjoje ir sugrąžinimo į JAV komos būsenos bei mirties po kelių dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių