D. Trumpas skelbia „griežčiausias visų laikų sankcijas“ Šiaurės Korėjai

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos smarkiai griežtins sankcijas Šiaurės Korėjai. „Šiandien aš informuoju, kad mes skelbsime didžiausios apimties naujas sankcijas Šiaurės Korėjos režimui, kokios tik yra buvusios“, - penktadienį pareiškė prezidentas Donaldas Trumpas, kurį cituoja agentūra „Reuters“.

Finansų departamentas esą netrukus imsis priemonių, kad išdžiovintų pajamų šaltinius, kuriuos Šiaurės Korėja išnaudoja savo branduolinei programai ir ginkluotosioms pajėgoms.

Naujos baudžiamosios priemonės bus nukreiptos prieš 56 laivybos bendroves, atskirus laivus bei prekybos įmones, kurios padeda vyriausybei Pchenjane apeiti dabartines sankcijas.

D. Trumpas apie sankcijas užsiminė ir savo kalboje konservatorių sąjungos CPAC atstovams.

Vyriausybės šaltinių duomenimis, sankcionuojamos bus 27 įmonės bei 28 laivai, esantys Šiaurės Korėjoje, Kinijoje, Singapūre, Taivane, Honkonge, Maršalo salose, Tanzanijoje, Panamoje ir Komoruose, čia registruoti arba plaukiojantys su šių šalių vėliavomis.

Taip vyriausybė esą griežtina „maksimalaus spaudimo“ kursą Pchenjanui.

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as jau per savo kelionę po Rytų Aziją mėnesio pradžioje paskelbė, kad JAV netrukus paskelbs Šiaurės Korėjai iki šiol „griežčiausias ir agresyviausias sankcijas“.

JAV, Jungtinės Tautos (JT) ir Europos Sąjunga (ES) jau praėjusiais mėnesiais naujomis sankcijomis reagavo į Šiaurės Korėjos branduolinius ir raketų bandymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
KEISTAI įdomu: kai Korėjos pradėjo gerinti tarpusavo santykius, JAV pykčiu suputojo...

idomu

idomu portretas
kodel kinu negasdina?... turbut bijo nes ir jav pilna ju o kur dar negrai su indenais tai nebelieka /tautos/ kaip tokios o tik europiniai kolonizatoriai nuo Kolumbo laiku is kuriu gime kaubojai ir kukluklanininkai o siandien dar dasidejo zydu bankininkai kurie ir valdo padeti jav.........

to

to portretas
virėjui ,gerai pasivadinai,teisingai -ir virėja gali valdyti šalį,eik lietuvaiti į mokyklą,gramatines klaidas išsitaisyti
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių