D. Trumpas: skandalingas milijardierius, žygiuojantis į Baltuosius rūmus

  • Teksto dydis:

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), bravūriškas nekilnojamojo turto magnatas milijardierius, buvusi realybės televizijos žvaigždė, sakanti, kad laimėti yra viskas, nusitaikė į vieną didžiausių prizų Žemėje.

Savo gerbėjams respublikonų favoritas yra amerikietiškos sėkmės apibrėžimas, negailestingas magnatas, galintis magiškai išspręsti visa, kas sargdina šalį, kuri jau nebėra tikra dėl savo vietos pasaulyje ir kurioje baltųjų darbininkų bei vidurinė klasės jaučia vis didesnį nusivylimą.

Savo kritikams jis yra demagogas rasistas ar, geriausiu atveju, juokdarys su amžinu oranžiniu įdegiu ir klaikia šukuosena, kuris arba leis į Baltuosius rūmus įžengti Hillary Clinton (Hilari Klinton), arba nuves pasaulį į absoliučią katastrofą.

Kol kas svarbiausia D.Trumpo pradėtos politinės karjeros pergalė jau ranka pasiekiama – jis kone jau užsitikrino Respublikonų partijos kandidato statusą po išties nepaprasto iškilimo JAV politikos srityje.

Aišku tai, kad D.Trumpas nėra suinteresuotas vadovautis tradiciniu politikos scenarijumi.

Jis įžeidinėja moteris, meksikiečius, musulmonus, praktiškai visus, kas pasipainioja jam po kojomis, įskaitant visus 16 varžovų kovoje dėl partijos kandidato vardo.

Jis pareiškė, kad Jebas Bushas (Džebas Bušas) turi „mažai energijos“, erzino „mažąjį Marco“ Rubio (Marką Rubijų) ir negailestingai puolė „meluojantį Tedą“ Cruzą (Tedą Krusą).

Ir vis dėlto D.Trumpo kalbėjimas „kaip yra“, politinio korektiškumo nepaisymas ir panieka Vašingtono grietinėlei patiko kai kuriems rinkėjams.

Jis žada pastatyti tvorą prie Meksikos sienos, deportuoti milijonus nelegalių imigrantų ir pastatyti į vietą Kinijai, kad „Amerika vėl būtų didi“.

Jis skraido savo „Boeing 757“ iš mitingo į mitingą ir yra sutinkamas kaip roko žvaigždė, o televizijos dėmesio sulaukia tiek, kiek visi kiti pretendentai drauge sudėjus.

Per pastaruosius metus D.Trumpui dykai teko beveik 2 mlrd. dolerių (1,74 mlrd. eurų) vertės eterio laiko, rodo „The New York Times“ tyrimas.

Kampanijos pradžioje klausimas buvo toks: „Ar gali Trumpas savo apklausų skaičius paversti balsais?“

Po pradinio pralaimėjimo T.Cruzui Ajovoje D.Trumpas įgijo tokią varomąją jėgą, kad tapo nebesustabdomas ir aplenkė varžovus anksti balsavusiose Naujojo Hampšyro bei Pietų Karolinos valstijose, laimėjo septynis iš 12-os kovo 1 dieną įvykusių balsavimų ir dominavo paskutinėse septyniose valstijose, kurios balsavo antradienį, tarp jų – Indianoje.

Dabar klausimas pasidaro toks: „Kaip Trumpui seksis per lapkričio mėnesį įvyksiančius prezidento rinkimus?“

„Aš subursiu žmones“, – tvirtino jis šią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių