D. Trumpas septyniems amerikiečiams – įskaitant E. Presley – įteikė Laisvės medalius

  • Teksto dydis:

Baltuosius rūmus penktadienį akimirkai užliejo Elvis Presley (Elvio Preslio) švelnus balsas, per prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) surengtą medalių įteikimo ceremoniją užgrojus vienai rokenrolo karaliaus dainai.

E. Presley buvo vienas iš septynių amerikiečių, kuriems buvo paskirtas Laisvės medalis – šalies aukščiausias civilinis apdovanojimas.

Taip pat po mirties buvo pagerbtas legendinis beisbolo žaidėjas Babe'as Ruthas (Beibas Rutas), o tarp gyvų laureatų buvo Miriam Adelson, kuri, kaip ir jos vyras lošimo namų magnatas Sheldonas Adelsonas (Šeldonas Adelsonas), yra didelė Respublikonų partijos rėmėja.

Atiduodamas duoklę E. Presley, 1970-aisiais kartą susitikusiam su prezidentu Richardu Nixonu (Ričardu Niksonu) Baltuosiuose rūmuose, D. Trumpas sustojo, kad būtų įjungta gospelo daina „How great thou art“ (Koks esi nuostabus).

D. Trumpas sakė, kad paleisti įrašą buvo jo sumanymas, ir kai sodraus tono dainavimas nutilo vos po kelių sekundžių, nusivylęs prezidentas pasiskundė, kad renginį organizavę darbuotojai „visiškai nemoka reklamuoti“.

D. Trumpas taip pat prisiminė, kad prieš keletą dešimtmečių lankėsi garsiojo muzikanto koncerte, kur pernelyg susijaudinę gerbėjai „šėlo, rėkė, ėjo iš proto“.

Siekus nuraminti publiką buvo paskelbta, kad „Elvis paliko pastatą“, pridūrė prezidentas ir pajuokavo, kad jeigu „jie nepasakytų, kad ketinau pasilikti tenai – galbūt dabar nebūčiau čia“.

Laisvės medaliu taip pat buvo apdovanotas velionis Aukščiausiojo Teismo teisėjas Antoninas Scalia (Antoninas Skalija), veteranas senatorius respublikonas Orrinas Hatchas (Orinas Hačas) ir du Nacionalinės futbolo lygos (NFL) garsieji žaidėjai: puolėjas Rogeras Staubachas (Rodžeras Staubachas) ir gynėjas Alanas Page'as (Alanas Peidžas), vėliau tapęs Minesotos aukščiausiojo teismo teisėju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių