D. Trumpas savo inauguracijos dieną metė iššūkį tradicijoms

  • Teksto dydis:

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pabudo kaip vienas iš JAV milijardierių, bet po kelių valandų davė priesaiką ir tapo naujuoju šalies prezidentu, oficialiai perimdamas sau visiškai naują vaidmenį.

Į politiką pasukęs Niujorko nekilnojamojo turto magnatas daugiausiai gerbė visuotinai priimtas tradicijas perimant galingiausią pasaulyje postą, bet jo inauguracinė kalba pasižymėjo itin nacionalistiniu tonu ir tamsia šalies, kuriai jis vadovaus ateinančius ketverius metus, vizija.

70-mečio D.Trumpo, kaip ir daugelio ankstesnių JAV lyderių, inauguracijos diena prasidėjo pamaldomis Šv.Jono episkopalinėje bažnyčioje, esančioje netoli Baltųjų rūmų.

D.Trumpą, kuris vilkėjo tamsų paltą, baltus marškinius ir ryškiai raudoną kaklaraištį, lydėjo jo žmona Melania (Melanija) ir jo suaugę vaikai.

Iš bažnyčios, kaip ir įprasta, D.Trumpas su žmona atvažiavo į Baltuosius rūmus, kur juos pasveikino kadenciją baigęs prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ir pirmoji ponia Michelle Obama (Mišel Obama).

Prezidentų žmonoms neryžtingai apsikabinus ir abiem poroms nusifotografavus ant prezidento rezidencijos laiptų, jie visi užėjo į Baltuosius rūmus išgerti tradicinės arbatos prieš vykstant į Kapitolijų, kur D.Trumpas turėjo ištarti priesaikos žodžius.

Net ir likus nedaug laiko iki prezidento posto perėmimo, D.Trumpas neatsisakė populistinio įpročio ir socialiniame tinkle „Twitter“ rašė žinutes savo milijonams sekėjų.

„Viskas prasideda šiandien! Pasimatysime 11 val. per priesaiką“, – parašė jis prieš mišias. – „JUDĖJIMAS TĘSIASI – DARBAS PRASIDEDA!“

„Amerika pirmiausia“

Esamasis ir būsimasis JAV lyderiai į Kapitolijų atvyko JAV Jūros pėstininkų orkestrui, vadinamam „The President's Own“ (Prezidento asmeninis), atliekant dainą „Man of the Hour“ (Šios valandos žmogus).

Tačiau D.Trumpas beveik nesišypsojo ir išlaikė rūsčią miną, kai davė priesaiką padėjęs kairiąją ranką ant dviejų Biblijų.

Tik po priesaikos, kai jį pasveikino šeimos nariai ir B.Obama, jis atrodė labiau atsipalaidavęs.

Visgi sakydamas savo inauguracinę kalbą jis vėl sugriežtino toną. Nors per inauguraciją paprastai vyrauja pompastiška ir iškilminga nuotaika, D.Trumpas nusižengė protokolui, kalbėdamas kad jo šalis atsidūrusi gilioje krizėje.

„Motinos ir vaikai įstrigę skurde mūsų miestuose; surūdiję fabrikai išsibarstę mūsų šalyje lyg antkapiai“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dk

dk portretas
Ar kada nors isgirsime is ES lyderiu pasakyma - EUROPE FIRST???? Ne Afrika, Sirija ir kiti musulmonu krastai - bet MES pirmiausia! ... Isisvajojau! To musu geradariai liberalai niekad neisdrys pasakyti.... Ir padaryti....

petras

petras portretas
Gera kalba ,valstybe ir zmones pirmoja vietoja saunuolis...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių