D. Trumpas planuoja susitikimą su V. Putinu

  • Teksto dydis:

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) planuoja surengti susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu per pirmąją savo kelionę į užsienį, kai perims postą Baltuosiuose rūmuose, praneša laikraštis „The Sunday Times“.

D. Trumpas tikriausiai sieks „perkrauti“ santykius su Kremliumi, o susitikimo vieta gali būti Islandija, prisimenant apie Ronaldo Reagano (Ronaldo Reigano) susitikimą su Sovietų Sąjungos lyderiu Michailu Gorbačiovu Reikjavike 1986 metais dar šaltojo karo laikais, rašo laikraštis, remdamasis nenurodytais britų pareigūnais, esą informuotais apie tokį planą.

D. Trumpas, prisaikdintas ateinantį penktadienį, pradės darbą dėl susitarimo apriboti branduolinę ginkluotę, kaip yra žadėjęs per savo rinkiminę kampaniją perkrauti abiejų galiūnių santykius, nurodo laikraštis.

Maskva pritaria

Remdamasis neįvardytais šaltiniais, „The Sunday Times“ pažymi, kad Maskva linkusi pritarti D. Trumpo ir V. Putino susitikimui.

Tuo tarpu Islandija nurodo nesanti informuota apie tokius planus, bet mielai surengtų susitikimą aukščiausiu lygiu ir padėtų gerinti Vašingtono ir Maskvos santykius.

„Islandijos vyriausybė nėra gavusi užklausos šiuo reikalu“, – sakė užsienio reikalų ministras Gudlauguras Thoras Thordarsonas (Gudlauguras Toras Tordarsonas), paklaustas Islandijos naujienų portalo mbl.is.

„Jeigu pareigūnai Vašingtone pateiks oficialų prašymą Islandijos vyriausybei organizuoti viršūnių susitikimą Reikjavike, mes teigiamai į tai atsižvelgsime ir prisidėsime prie JAV ir Rusijos santykių gerinimo, prisimindami viršūnių susitikimą Hofdi rūmuose 1986 metais“, – sakė jis.

D. Trumpas yra reiškęs savo žavėjimąsi V. Putinu ir gana nenoriai sutiko su JAV žvalgybos išvada, kad Rusijos diktatoriško vadovo valdžia prisidėjusi prie programišių kišimosi į JAV prezidento rinkimus.

Penktadienį paskelbtame interviu laikraščiui „The Wall Street Journal“ D. Trumpas užsiminė, kad gali atšaukti sankcijas Rusijai dėl spėjamų Maskvos kibernetinių atakų, jeigu Rusija padėtų JAV kovoje su džihadistų grupuotėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm  portretas
Tam išdykėlis juokiasi tas kas juokėsi paskutinis prisimins Trump's tuos paveikslus galėsit ne tik bučiuoti bet ir iš laižyti jo šiknaskyle

Anonimas

Anonimas portretas
landzbergio šiukšlės patylėt negali

Blogai

Blogai portretas
Lensbergui ir šunaujai, oi blogai...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių