D. Trumpas planuoja didžiausią mokesčių reformą JAV istorijoje?

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų iždo sekretorius Stevenas Muuchinas (Stivenas Mnučinas), trečiadienio rytą sakydamas kalbą Vašingtone, pareiškė, kad šalies prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) mokesčių planas numatys „didžiausią mokesčių mažinimą“ ir „didžiausią mokesčių reformą“ JAV istorijoje.

Baltieji Rūmai vėliau trečiadienį turėtų pristatyti prezidento mokestinius planus. Anksčiau D. Trumpas ne kartą sakė, kad nori mažinti mokesčius gyventojams ir verslui, nepaisant to, kad valstybės skola yra rekordinė. Taip jis siekia išpildyti priešrinkiminius pažadus dėl darbo vietų ir klestėjimo, duotus viduriniajai klasei.

S. Mnuchinas trečiadienį patvirtino, kad pelno mokestį įmonėms ketinama nurėžti nuo dabar esančio maksimalaus 35 proc. iki 15 proc.

„Kadangi pastarąsias dienas spaudoje minimas 15 proc. rodiklis, galiu patvirtinti, kad pelno mokestis bus 15 proc.“, – diskusijos apie laukiamą mokesčių planą metu sakė S. Mnuchinas.

Tačiau jis pabrėžė, kad mažesnis tarifas bus skirtas padėti smulkiajam verslui, o ne turtingiesiems. „Tai nebus spraga, leisianti turtingiems žmonėms, kurie turėtų mokėti daugiau nei 15 proc., mokėti mažiau“, – pažymėjo S. Mnuchinas.

Jo teigimu, JAV administracija tikisi, kad Kongresas kaip galima greičiau patvirtins mokesčių reformą. Tačiau analitikai mano, kad toks planas susidurs kliūtimis, nes Kongresas yra itin susiskaldęs fiskalinės politikos ir augančio deficito klausimais.

Ekspertai paskaičiavo, kad sumažinus pelno mokestį 20 procentinių punktų, per ateinant dešimtmetį JAV biudžeto deficitas padidės net 2 trln. JAV dolerių.

JAV vyriausybė mano, kad ūkio augimas padidins valdžios pajamas. Tačiau ekonomistai pabrėžia, kad nėra to įrodymų, sprendžiant iš ankstesnių pastangų.

Pasak S. Mnuchino, valdžia taip pat ketina supaprastinti pajamų deklaravimo ir mokesčių mokėjimo procesą. „Mūsų tikslas yra supaprastinti pajamų mokesčio mokėjimą. Mes manome, kad dauguma amerikiečių turėtų gebėti pasiskaičiuoti savo mokesčius ant didelio atviruko“, – sakė jis.

Taip pat anksčiau vienas gerai informuotas pareigūnas sakė, kad didžiausias pajamų mokesčio gyventojams tarifas bus sumažintas keliais procentiniais punktais nuo 39,6 proc. iki „maždaug 35 proc.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Visa JAV sistema (bankai, teismai, mokesčiai, BANKROTAI,...) skirti VIENAM tikslui - laisvai emituojamų 'usd' išplovimui; kitoms šalims tą 'sistemą' kopijuot mirtinai pavojinga. Na, ta sistema mirtina ir pačioms JAV, bet kol pasaulis tiems 'usd' vergauja, JAV dar ir laikos.

juk

juk portretas
musu valdziazmogiu klerkai visur megdzioja jav tai kodel ir siuo ? negali daryti isvadu ar genuose perdaug savanaudiskumo ar briuselis neleidzia?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių