D. Trumpas perspėjo atleistąjį FTB vadą nenutekinti jų pokalbių žiniasklaidai

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) perspėjo neseniai atleistą Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorių Jamesą Comey (Džeimsą Komį) nebendrauti su žiniasklaida, penktadienio rytą „Twitter“ tinkle paskelbęs žinutę, kuri parodė nepatogiai pasijutusio prezidento savitvardos stoką.

Po šią savaitę D.Trumpą užgriuvusios kritikos lavinos, neva J.Comey buvo atleistas dėl prezidento rinkimų kampanijos galimų ryšių su Rusija tyrimo, D.Trumpas jį perspėjo, kad papasakojęs žiniasklaidai apie judviejų privačius pokalbius jis gali sulaukti atsako.

„Jamesai Comey, geriau jau tikėkis, kad nebūtų mūsų pokalbių „juostų“, prieš pradėdamas juos tekinti žiniasklaidai“, – parašė D.Trumpas.

Pasipiktinęs žiniasklaidos pranešimais apie vienas kito neatitinkančius Baltųjų rūmų pareiškimus apie J.Comey atleidimą, pratrūkęs D.Trumpas leido suprasti, kad jo atstovas nebuvo visai „tikslus“.

„Kadangi esu labai aktyvus prezidentas ir vyksta daug dalykų, mano pavaduotojams būtų neįmanoma kalbėti nuo pakylos visiškai tiksliai“, – parašė jis.

D.Trumpas taip pat užsiminė apie įprastų spaudos konferencijų panaikinimą Baltuosiuose rūmuose, atsisakant beveik šimtmetį gyvavusios Woodrow Wilsono (Vudrovo Vilsono) administracijos pradėtos tradicijos.

„Galbūt geriausia būtų atšaukti visas būsimas spaudos konferencijas ir pateikti raštiškus atsakymus, siekiant tikslumo????“ – pasiūlė D.Trumpas.

Prezidentas dar kartą sugrįžo prie Rusijos klausimo ir priminė buvusio žvalgybos vadovo pareiškimą, kad jo žiniomis, D.Trumpas nebendradarbiavo slaptai su Maskva.

„Kai pats Jamesas Clapperis (Džeimsas Klaperis) ir visi kas žino apie tą raganų medžioklę sako, kad nebuvo slapto bendradarbiavimo. Kada tai pasibaigs? – parašė D.Trumpas tviteryje.

Tokie tiesmukiški komentarai vėl sulaukė palyginimų tarp D.Trumpo ir susikompromitavusio prezidento Richardo Nixono (Ričardo Niksono), kuris pagarsėjo savo pokalbių įrašais, administracijų. Nors R.Nixono įrašai labai paspartino jo pralaimėjimą per Votergeito skandalą.

„Prezidentai turėjo nutraukti įprastą pokalbių su lankytojais įrašinėjimą be svečių žinios, kai 1973 metais buvo atskleista Nixono įrašinėjimo sistema“, – parašė prezidentų biografijas tyrinėjantis istorikas Michaelas Beschlossas (Maiklas Bešlosas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>

>> portretas
Viešumo, demokratijos... ir ryšio ši ruskiais žinomumo.

Sergis

Sergis portretas
Tai ko jis bijo ? Viešumo ? Demokratijos ?

Dixis

Dixis portretas
Prisizaide suvaikėjęs senukas, dabar bijo apkaltos, tai ir stena nesąmones. Nepades. Baigsis kaip Nixonui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių