D. Trumpas patvirtino susitiksiantis su Kim Jong Unu

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė, kad šį mėnesį planuotas susitikimas su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu) įvyks.

Šią žinią jis paskelbė po ilgiau negu valandą trukusių derybų Ovaliajame kabinete su aukšto rango Pchenjano pasiuntiniu Kim Yong Cholu (Kim Jon Čolu) – Kim Jong Uno dešiniąja ranka ir žmogumi, kuriam Jungtinės Valstijos yra paskelbusios sankcijas. D. Trumpas sakė, kad abiejų šalių aukščiausio lygio susitikimas įvyks birželio 12 dieną Singapūre, kaip buvo planuota iš pradžių.

Prezidentas pripažino, kad pastangos susitarti su Šiaurės Korėja „bus procesas“, bet pridūrė tikįs, kad šis procesas galiausiai bus „sėkmingas“.

D. Trumpas pareiškė, kad Kim Yong Cholo asmeniškai jam perduotas Kim Jong Uno laiškas yra „labai mielas“ ir „labai įdomus“, bet paskui pasakė, kad jo dar neatvėrė.

Kaip bebūtų, JAV prezidentas negailėjo Pchenjanui šiltų žodžių. D. Trumpas sakė, kad per ilgą pokalbį su Šiaurės Korėjos pasiuntiniu buvo aptarti šalies denuklearizacijos ir ekonomikos vystymosi klausimai.

D. Trumpas užsiminė, kad jo skelbta „maksimalaus spaudimo“ kampanija bent jau laikinai sustabdyta, ir pažadėjo, kad vykstant deryboms nebus skelbiama jokių naujų sankcijų.

„Ryšiai kuriami, ir tai labai teigiama“, – sakė jis.

Tačiau JAV sąjungininkės Japonija ir Pietų Korėja neabejotinai sunerims dėl D. Trumpo pareiškimo, kad jis su Pchenjano pasiuntiniu kalbėjosi apie JAV pajėgų kontingento Korėjos pusiasalyje būsimą dydį.

„Kalbėjomės beveik apie viską. Daug kalbėjomės. Ir kalbėjome apie sankcijas“, – teigė prezidentas.

Kita vertus, JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas (Džeimsas Matisas) šeštadienį pareiškė, kad Pietų Korėjoje dislokuotų amerikiečių karių klausimas nebus įtrauktas į artėjančių D. Trumpo ir Kim Jong Uno derybų darbotvarkę.

„Šio klausimo nebus ant stalo čia, Singapūre, (birželio) 12-ąją – jo ir neturėtų būti“, – Pentagono vadovas sakė per Singapūre vykstančią saugumo konferenciją „Shangri-La Dialogue“ .

Šiuo metu Pietų Korėjoje laikoma apie 28,5 tūkst. JAV karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
pirma pasitars su putinu juk abu statytiniai oligarchai pavaldus 1 mafijai tik visas /spektaklis/ pasaulinio lygio tik del ivaizdzio......

....

.... portretas
Trumpas protas ilgas lėžuvis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių